Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
14:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В оперном театре Днепра сегодня откроют необычную фотовыставку

В оперном театре Днепра сегодня откроют необычную фотовыставку

Сегодня, 3 мая в 16.00 в Днепропетровском театре оперы и балета будет торжественно открыта выставка работ днепровского фотографа Сергея Дивеева «Миті війни».

На выставке будет представлено около 30 пронзительных фотографий, посвященных мгновениям войны.

Как признает сам автор, главная цель этой выставки – отрезвить общество, которое в последнее время перестало ощущать всю глубину трагизма войны.

О выставке и ее авторе рассказывает Культура Тут:

«На виставку Сергій відібрав близько трьох десятків світлин, зроблених за 9 років війни, а не лише з початку повномасштабного вторгнення рф. Вибірку фотограф пояснює тим, що зараз соцмережі аж рясніють яскравими, соковитими кадрами війни — це й вибухи, і прильоти, це зруйновані будівлі й травмовані люди, а ще - військові на тлі яскраво запущених у бік ворога снарядів.

Цього зараз вдосталь, каже автор, тим паче що ЗМІ ці фото підхоплюють і ще більше розганяють. Він же хоче показати саме миті війни, власне так фотограф і назвав свою виставку:

"Там не буде всілякої жесті, як всі думають. Але зображенням не потрібні м'ясо й кров, аби бути сильними, збурювати на емоції, мати потужні сенси. На цих фото є похорони, зруйновані будинки, поранені, операційні, батьки, що втратили своїх синів та доньок, діти-сироти — весь цей біль, розпач і сльози. Все те, що здебільшого залишається за кадром, але з чим ми стикаємося ледь не щодня, чим сповнений тил".

Ця виставка про те, який відбиток лишає війна в житті українців. А її мета — нагадати про те, що війна в України йде не рік і не два, а вже десятий рік триває:

"Після перших перемог, коли лінія зіткнення більш-менш зафіксувалася, а звідусіль щодня стали лунати обнадійливі новини про майбутній контрнаступ ЗСУ, люди почали забувати про це. Тож треба їм нагадати. Бо ось дніпрян нещодавно так збурила новина про відкриття МакДональдса, наче війни нема. Краще б так донатили і хвилювалися за військових, за полонених, ніж про своє пузо. А деякі взагалі вже до виборів готуються — куди квапитесь, війна ще не скінчилася!"

Місце для фотовиставки Сергій теж обрав не навмання — експозицію відкриють у театрі опери та балету, "аби люди, приходячи на виставу, зайвий раз зупинялися і згадували, що жахи війни не десь там на Сході, а зовсім поряд, і що саме такою є ціна цієї буденної можливості спокійно відвідати театр", як пояснює автор.

Триватиме виставка до самої осені.

ДЕ: Дніпропетровський академічний театр опери та балету (м.Дніпро, пр. Д.Яворницького, 72А, 2-й поверх)

КОЛИ: 3-тє травня, о 16:00».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте