Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпрянин вивісив на балконі прапор СРСР, нікопольчанин агітував за комуністів

Дніпрянин вивісив на балконі прапор СРСР, нікопольчанин агітував за комуністів

Дніпрянин вивісив на своєму балконі по вулиці Леоніда Стромцова стяг з комуністичною символікою.

19 квітня близько 14.00 перехожі повідомили до поліції, що невідомий публічно демонструє заборонену законодавством України символіку. На місце прибули поліцейські та встановили порушника. Ним виявився 37-річний місцевий мешканець. Прапор з комуністичною символікою правоохоронці вилучили.

Зараз слідчі вирішують питання про вручення чоловіку повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.


Мешканець Нікополя через соцмережі агітував за комуністичний тоталітарний режим

На персональній сторінці в одній з соціальних мереж правопорушник зі свого мобільного телефону розмістив відео із зображенням комуністичної символіки колишнього СРСР та поширив його серед підписників.

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», публічне поширення тоталітарної символіки в Україні заборонено.

19 квітня слідчі вручили чоловіку повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму).


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті