Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вистави дніпровських театрів відібрали на Всеукраїнський фестиваль

Вистави дніпровських театрів відібрали на Всеукраїнський фестиваль

Експерти Всеукраїнського фестивалю-премії «Гра» оцінили вистави оперного театру та ДраміКому.

Незважаючи на Велику війну, театри Дніпра радують глядачів новими виставами. Серед найактивніших у цьому питанні – Дніпровський театр драми та комедії та Дніпропетровський театр опери та балету.

У них побували експерти Всеукраїнського фестивалю-премії «Гра», оцінивши балет «Лісова пісня» та нові спектаклі ДраміКому.

Враженнями поділилася член журі фестивалю, куратор комунікаційного спрямування Національної філармонії України Ольга Стельмашевська:

«Перший виїзд експертів Фестиваль-Премія ГРА на перегляд вистави лонгліста у Дніпро - в Dnipro Opera.

Балет "Лісова пісня" на музику українського композитора Михайла Скорульського, поставлений хореографом Андрієм Литвиновим.

Приємно було бачити аншлаговий зал, цілі сім"ї з дітьми різного віку, зокрема, переселенців. Багато з яких, вперше на балеті, вперше в оперному театрі.

Звісно, місто прифронтове, тож ворог намагався 2 рази зірвати виставу: звучала тривога і перед початком і... в антракті. Тому ми встигли ще й поспілкуватись з керівництвом театру – Костянтином Пінчуком та його командою.

Про репертуарну політику, рецепти створення касових вистав та пошук українського продукту для оперно-балетних театрів, проблеми виживання під час війни, важливість утримання трупи в тонусі і зразковій творчій формі, рекламу і пільгові квитки, плани і публіку.

Дізналися круту новину про наступну прем’єру і дієву користь співпраці між українськими оперними театрами.

Раді були побачитися з гендиректором театру Драміком Сергієм Мазаним та його головним режиссером Антоном Меженіним, які прибігли після репетиції на театральне побачення.

По-перше, зі світом балету та колегами, по-друге, із заїзжими гостями.

Зацікавленість у зворотньому зв’язку всередині спільноти та щира солідарність із колегами, взаємозв'язок - свідчить і про певні важливі процеси, і про новий тип керівників і вселяє надію на зміни післявоєнного театру в Україні».

Фото зі сторінки Ольги Стельмашівської






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті