Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
08:44

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине возобновила работу радиостанция, пострадавшая от обстрелов врага

На Днепропетровщине возобновила работу радиостанция, пострадавшая от обстрелов врага

9 марта из-за обстрела рашистов серьезно пострадала редакция никопольского «Радио Ностальжи».

Об этом уже сообщал Городской сайт.

К счастью, для восстановления оборудования и помещений редакции при помощи коллег потребовалось всего три недели. Вчера редакция радио возобновила работу.

Подробней об этом рассказали в Днепропетровской областной организации Национального союза журналистов Украины:

«На Дніпропетровщині спільними зусиллями вдалося відновити роботу «Радіо Ностальжі 102.4 FM».

Через ворожий обстріл, який стався вночі 9 березня 2023 року, редакція змушена була повністю перервати ефір.

– Снаряд влучив у перший поверх будівлі, де розташоване редакційне приміщення, монтажне обладнання знищено повністю, осколками пошкодило кабель до антени-передавача, – розповів керівник радіо Валерій Терещенко. — Самостійно відремонтувати приміщення та відновити мовлення ми не могли, потрібна була зовнішня підтримка.

Оперативно відреагувала Національна спілка журналістів України — за клопотанням Дніпропетровської обласної журналістської організації надала екстрену підтримку за рахунок коштів Міжнародної федерації журналістів. Запорізькі колеги-радійники, коли дізнались про біду, віддали свій резервний кабель. Без цієї допомоги, наголошує Валерій Терещенко, увімкнути радіо було майже неможливо.

— Дуже вдячний усім, хто підставив дружнє плече допомоги, підтримав і продовжує допомагати нам! Особисто голові Національної спілки журналістів України Сергієві Томіленку, очільнику обласної журналістської організації Олексію Ковальчуку, а також Юлії Білик, секретарю Нікопольського міського осередку НСЖУ. Ніхто не лишився осторонь, ні місцева влада (Олександр Саюк), ні воєнна адміністрація (Євген Євтушенко). Для нас дуже важливим і цінним є те, що люди швидко зреагували і простягли руку допомоги, — говорить пан Терещенко.

Радіомовлення вдалося поновити. Але лише частково. Тому наразі колектив редакції працює над тим, аби вийти в ефір повноцінно. Адже нікопольське радіо «Ностальжі» — єдина місцева радіостанція, яка щоденно і оперативно інформувала містян, а також вела мовлення на території Запорізької і Херсонської областей.

— На жаль, на Дніпропетровщині це далеко не перший випадок, коли через злочини окупантів страждають журналісти та медіа, — зазначає голова Правління ДОО НСЖУ Олексій Ковальчук. — Журналістська спільнота проявляє солідарність із колегами. Наша обласна організація НСЖУ завжди оперативно реагує на такі випадки, ми інформуємо керівництво Спілки, міжнародних партнерів. Залучаємо усі можливості, аби допомогти колегам впоратися з бідою, відновитися і продовжити роботу – надійно тримати інформаційний фронт».







Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте