Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
11:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Специалисты проверили работу метеорологических станций на Днепропетровщине

|«« «« »» »»|

Работа станций возле Синельниково и Губинихи обеспечивает точный прогноз погоды в нашем регионе и по всей Украине.

Сейчас специалисты Укргидрометеоцентра проверяют работу метеорологических станций Днепропетровщины. Тщательно были обследованы две станции.

Метеорологическая станция возле города Синельниково настоящий ветеран – она работает с 1915 года!

Метеостанция возле старинного села Губиниха моложе – она работает с 1937 года.

Об итогах их обследования рассказал начальник Днепропетровского регионального центра по гидрометеорологии Василий Гринчак, который вместе с коллегами выезжал на обследование упомянутых станций:

«Метеостанція Синельникове Дніпропетровського РЦГМ, що розташована у селі з красивою назвою Раївка, неподалік міста Синельникове. Біля села розташований райський парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Синельниківський».

Саме місто Синельникове та навколишня територія розташовані у степовій зоні, а це для метеорологів – територія, близька до репрезентативності стосовно спостережень за метеорологічними параметрами.

Метеорологічна станція Синельникове ІІ розряду незабаром відзначатиме свою ювілейну дату – 110 років з часу заснування, працює вона з 1915 року. На станції працює сім працівників — це техніки-метеорологи та одну посаду займає технік-агрометеоролог. Керує роботою станції начальниця НЕМЕРОВЧЕНКО Оксана Валентинівна.

Приміщення М Синельникове газифіковане, стан приміщення — зразковий, а метеомайданчик станції за словами головного методиста по метеорологічних спостереженнях КУЦОГО Андрія Володимировича — близький до ідеального, має охоронну зону. Любо-дорого подивитися.

Техніки-метеорологи вимірюють температуру повітря, атмосферний тиск, силу і напрям вітру, кількість опадів і вологи у ґрунті та повітрі; проводиться визначення потужностей експозиційної дози гамма-випромінення атмосферного повітря.

Відвідали ще одну метеостанцію Дніпропетровського регіонального центру – М Губиниха. Метеостанція розташовується у спокійному районі по вулиці Тихій, неподалік від міста Губиниха та села Миколаївка. До речі, Губиниха та навколишні села — це споконвічно козацькі поселення. А заснування Губинихи козаком Оверком Губою датується 1704 роком. Метеостанція розпочала роботу наприкінці 1937 року, переривалася в роботі під час другої світової війни з 1941 по 1943 рік.

У 2003 році було побудовано нове приміщення станції, яке на сьогодні газифіковане. Це була перша метеостанція, побудована в Україні з відновленням її незалежності.

Роботою метеорологічної станції Губиниха ІІ розряду керує РАЗІНКІНА Наталія Броніславівна. Колектив складається із семи працівників техніків-метеорологів та одного техніка-агрометеоролога. Метеомайданчик має охоронну зону, усі метеорологічні прилади знаходяться у задовільному стані, серйозних нарікань з боку КУЦОГО Андрія Володимировича, директора Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, не було.

Працівники М Губиниха вимірюють температуру повітря, атмосферний тиск, силу і напрям вітру, кількість опадів і вологи у ґрунті та повітрі, а також проводиться визначення потужностей експозиційної дози гамма-випромінення атмосферного повітря.

До роботи метеостанції місцеві мешканці ставляться з повагою. Техніки-метеорологи мають неабиякий досвід роботи у своїй царині, а технік-агрометеоролог свого часу була визнана кращим агрометеорологом метеорологічних станцій гідрометеорологічної служби».

Видео об обследовании станций можно посмотреть здесь

Фото со страницы Василия Гринчака

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте