Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
15:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Удивительные истории наших защитниц-«холодноярок»

|«« «« »» »»|

В Международный день защиты прав женщин 93-я Днепровская отдельная механизированная бригада «Холодный Яр» рассказала истории нескольких героических защитниц Украины, которые служат в этом подразделении.

Отпор рашистам в Большой войне дают более 20 тысяч украинских женщин. Из них более 5 тысяч сражаются на передовой.

Немало прекрасных героинь и в 93-й бригаде «Холодный Яр».

В Международный день защиты прав женщин эта бригада поделилась несколькими историями таких защитниц:

«8 березня, – День захисту прав жінок. Ще один привід знову і знову розповідати про героїзм і велич духу українок, про їхні подвиги, жертовність і внесок у супротив російської окупації.

На першій світлині до нас посміхається зв’язківиця Юлія. Фото зроблено під час Операції об'єднаних сил, дівчина на позиціях навпроти окупованого Докучаєвська. Зараз вона лікується після важких поранень – під Ізюмом автівка підірвалася на протитанковій міні: ворог дистанційно мінував шляхи до позицій. Після численних операцій Юля потроху починає ходити. І ми дуже хочемо, щоб вона швидше відновилася та повернулася у військо!

На жаль, Юля – не єдина з жінок бригади, хто отримував бойове поранення.

На наступній світлині – медик Людмила. Фото зроблено у Бахмутському стабілізаційному пункті, коли туди привезли важкопораненого. Воїн втратив багато крові, і його життя трималося на волосині. Людмила стала донором крові для цього бійця. Виявилося, що для медиків стабпункту – це звична справа. Вони постійно перевіряються, щоб у випадку крайньої необхідності здати кров для важкопоранених. Людмила дуже скромна, і не вважає свій вчинок героїчним. Каже: «Герої – це там, на передовій. А ми просто допомагаємо їм вижити».

А ще у нас є Наталка. Вона із сестрою служила у бригаді з 2015 року і пройшла Піски, Кримське, Богданівку. Після того, як Наталка стала мамою, вона вирішила жити цивільним життям. Та російські окупанти завадили планам. І Наталка почала волонтерити для батальйону свого чоловіка і сестри. З квітня 2022 року вона щотижня привозить бригаді тонну допомоги, а іноді і дві тонни. До Наталчиної діяльності підключилися бізнесмени та волонтерські організації, і їхній спільний внесок на необхідні прилади, речі, продукти для бійців склав близько 7-ми мільйонів гривень. І це лише один приклад. А скільки ще дружин, доньок, сестер, матерів стали волонтерками і допомагають своїм сім’ям виборювати Україну!

Деяких жінок ми, на жаль, не мали можливості сфотографувати. Так, наприклад, спілкуючись із медиками в укритті неподалік річки Бахмутка, почули їхнє захоплення Юлією Лівчук. Жінка тоді допомогу пораненим на позиціях у районі Забахмутки, найнебезпечнішим місцем на сучасній карті бойових дій. Так само під шаленими обстрілами рятують життя у піхотних підрозділах медики Олена, Тетяна. Допомагають у стабілізаційних пунктах та з евакувацією Госпітальєрки і волонтерки ПДМШ.

Ще у нас є Яна – одна з кращих операторок БПЛА в Україні. А ще Яна, яка вправно володіє усіма видами протитанкових ракетних комплексів, від «Метиса» до «Стугни». Юлія, що має енциклопедичні знання з юриспруденції. А також сотні дівчат, які служать у війську і кожного дня роблять внесок у нашу спільну перемогу.

Війна показала, що в Україні немає слабкої статі. Тож, ми вдячні нашим жінкам за силу, мудрість і героїзм. Досягайте мети і змінюйте світ на краще!».

Фото – 93 бригада «Холодный Яр»

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте