Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
13:50

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре почтят память Героев Крут

В Днепре почтят память Героев Крут

29 января в Украине отметят День памяти подвига героев Крут.

105 лет назад, в холодной январе 1918 года, произошел бой юных украинских добровольцев с красноармейскими агрессорами. Этот бой навеки вошел в украинскую историю как символ героизма и мужества.

29 января в Днепре пройдет ряд памятных мероприятий.

И в их числе – онлайн-лекция в Днепропетровском историческом музее

«29 січня – День пам'яті Героїв Крут. Майже кожен із нас чув або знає, хоче дізнатися про «Українські Фермопіли» або кіборгів початку ХХ ст. На станції Крути (30 км від Києва) відбувся бій між майже 5тисячним військом російської армії Муравйова та українськими захисниками (добровольцями – студентами та гімназистами). В цей день ми повинні згадати не тільки їх, але й військових з різних українських частин, які під натиском ворога відійшли сюди з різних станцій (Макошин, Пліски, Бахмач та інших). Прізвища багатьох із них залишаються досі невідомими. Цій битві судилося стати вирішальною для української нації – більшовицький бліц-криг був зламаний, наступ на Київ призупинений. Їх героїчний спротив здивував ворога та став дороговказом для української нації в боротьбі за незалежність України».

Заведующая отделом истории Украины и нашего края 1917-45 годов Татьяна Цымлякова подробно расскажет о подвиге героев Крут и о памяти о нем.

Присоединиться к лекции и бесплатно ее прослушать можно по следующей ссылке.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте