Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Правовий статус зниклих безвісти військовослужбовців: що робити рідним та як отримати допомогу

Правовий статус зниклих безвісти військовослужбовців: що робити рідним та як отримати допомогу

На поточний момент в Україні зниклими безвісти вважаються майже сім тисяч осіб – всі вони зникли в період з 24 лютого 2022 року. Ймовірно, багато з них перебувають у полоні окупантів.

Про це Відкритому розповіла фахівчиня системи безоплатної правової допомоги у Дніпрі Олена Тертишна.

Війна – це час втрат не тільки територій, а й близьких людей. Щодня збільшується кількість громадян, які втрачають своїх рідних, зокрема, військовослужбовців, або тих, хто опинився на окупованих територіях.

«На минулому тижні було декілька звернень стосовно даного питання. Але це не часто, бо не всі обізнані, як саме треба діяти, коли зникає військовослужбовець. Іноді армійці можуть не виходити на зв’язок через виконання службових обов’язків, які передбачають відсутність зв’язку та інтернету. Особу також можуть взяти у полон, про що стане відомо лиш згодом. Для цього теж потрібен час», – пояснила фахівчиня системи безоплатної правової допомоги у Дніпрі.
Алгоритм дій, якщо хтось з близьких зник:
  • Зібрати інформацію про причину відсутності зв’язку із захисником у військової частини (зателефонувавши на їх гарячу лінію) і уточнити останнє місцезнаходження Захисника та обставини, після яких він зник.
  • Встановити комунікацію із територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, з якого була мобілізована особа і перевірте наявність/відсутність повідомлення від частини про підтвердження статусу Зниклого безвісти.
  • Також рекомендовано використовувати українські ресурси для пошуку людей: https://telegra.ph/Telegram-05-25-12 , https://telegra.ph/Official-05-25

Родичі або члени сім’ї мають право на отримання достовірних відомостей про місце перебування/обставини смерті/місце поховання (якщо воно відоме).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті