Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Городянам відкрили таємниці найвужчої вулиці Дніпра

Городянам відкрили таємниці найвужчої вулиці Дніпра

Ширина цієї вулиці подекуди – менше метра.

Мало хто з городян зможе сказати, яка вулиця Дніпра – найвужча і яка її ширина. Не багатьом що скаже і назва цієї вулиці, яка раніше носила ім'я Ігнатьєва, а тепер називається Стара Цегельня – на честь цегельного заводика, що раніше існував на цьому місці. До речі, у Катеринославі працювало близько 20 таких підприємств.

Ця вулиця розташована трохи вище від відомого ринку Озерка. Але знають про неї лише місцеві жителі, далеко не всі з яких на практиці користуються цією вузькою та звивистою вуличкою.

Наша довідка. Spreuerhofstrasse (місто Ротлінген, Німеччина) - ця вулиця вважається найвужчою у світі, про що є відповідний запис у Книзі рекордів Гіннеса, зроблений у 2007 році. У найвужчому місці її ширина становить лише 31 см, у найширшому – близько 50 см. З'явилася вона у 1727 році у процесі реконструкції міста після масштабної пожежі 1726 року. На відміну від багатьох інших аналогічних об'єктів по всьому світу, Шпроєрхофштрассе вважається цілком повноцінною вулицею, нанесеною на карту міста.

Але на цю вулицю Дніпра через її екзотичність ведуть екскурсії. Учасницею однієї з них стала дослідниця історії нашого міста Ірина Кальянова, яка поділилася такими враженнями:

«Це не прохід між будинками та гаражами. Це вулиця.

Вулиця Старої Цегельні.

Місцями меньше метра. Йде між вулицею Бородянською (кол.Кронштадтською) та впирається в ряди Озерного базару

З кінця 19-го сторіччя називалася 1-м Озерним узвозом.

Напевно тоді була довшою і ширшою, а зараз, як би не Екскурсія «Невідомий Дніпро: Підгірна слобода», я б ніколи її не знайшла».

Фото Ірини Кальянової.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті