Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
12:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепр получил шанс принять чемпионат мира по футболу 2030 года

Днепр получил шанс принять чемпионат мира по футболу 2030 года

Вчера Украина, Испания и Португалия подали совместную заявку на право проведения самого престижного футбольного турнира.

Окончательный выбор стран-хозяев чемпионата состоится на 74-м конгрессе ФИФА в 2024 году. Но уже сейчас специалисты считают заявку Украины, Испании и Португалии наиболее вероятным победителем в этом конкурсе. При этом президент УЕФА Александер Чеферин уверен, что ЧМ-2030 пройдёт в Украине, Испании и Португалии, об этом он заявил Football Talks. Также функционер добавил, что считает это заявку выигрышной и что организация «будет работать, чтобы помочь победить этой заявке».

Кроме европейского три, на турнир ЧМ-2030 претендуют Марокко (которое первым подало заявку еще в 2018 году), совместно Египет, Греция и Саудовская Аравия, а также южноамериканский квартет – Аргентина, Уругвай, Парагвай, Чили.

Испания уже предложила для проведения ЧМ-2030 на выбор аж 14 (!) своих стадионов. Португалия пока ограничилась тремя. Сколько стадионов и в каких городах будут претендовать на игры чемпионата от Украины, пока не конкретизируется. Учитывая, что УАФ возглавляет наш земляк Андрей Павелко, а также помня о досадной истории с «пролетом» Днепропетровска мимо Евро-2012, шансы Днепра увидеть игры ЧМ вживую весьма велики…

Сам Андрей Павелко прокомментировал историческую заявку так:

«Україна, Іспанія і Португалія подали спільну заявку на проведення чемпіонату світу з футболу-2030!

Про своє рішення разом із колегами-президентами іспанської і португальської асоціацій Луїсом Рубіалесом і Фернандо Гомесом ми щойно оголосили на прес-конференції у швейцарському Ньйоні. УЄФА підтримав нашу ініціативу, а отже мрія багатьох поколінь українських вболівальників сьогодні отримала практичну можливість для втілення. Попереду дуже багато роботи, насамперед презентація заявки на рівні ФІФА, у Києві, Мадриді і Лісабоні. Але перший і чи не найважливіший крок у напрямку до реалізації заповітної мети зроблено.

Участь України у заявці на проведення ЧС-2030 є надзвичайно важливою не тільки для нашої держави, а й для об’єднання і зміцнення всієї Європи у час спільних важких випробувань. Кілька місяців тому Україна отримала статус кандидата в члени ЄС і в найближчі роки ми – вірю – отримаємо і повноправне членство. Спільне з Іспанією і Португалією проведення ЧС-2030 стане яскравим символом завершення інтеграції України до ЄС і підкреслюватиме єдність Європи від Лісабону і Мадриду до Києва, Донецька, Луганська і Севастополя. Ця подія також стане символом перемоги футболу! Перемоги заради миру в усьому світі! Історичним цей чемпіонат світу стане ще й тому, що саме в 2030 році відзначатиметься 100-річчя з початку проведення турніру світової першості.

Це фантастичне дійство насамперед стане подарунком для Збройних сил України, які своїм неймовірним героїзмом зробили можливим проект подачі спільної заявки на проведення ЧС-2030! Дякую Вам, Герої!

Ми граємо у футбол в єдиній команді миру і за мир! Слава Героям! Слава ЗСУ! Слава Україні!».





Gorod.dp.ua на Facebook.


Місцевий  (06.10.22 14:20): Це розраховано на тих,хто ніколи не був в цивілізованих країнах і не бачив інфраструктури.Який Дніпро?! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте