Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
04:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В кинопрокат Украины выходит фильм днепровского режиссера

В кинопрокат Украины выходит фильм днепровского режиссера

Фильм нашего земляка Алексея Тараненко «Я работаю на кладбище» создан на стыке драмы и черной комедии и раскрывает крайне специфический мир людей, связанных с ритуальной сферой.

Этот фильм – дебютная режиссерская работа Алексея Тараненко, который родился и вырос в Днепре, в нашем городе и начинал свой путь в кино.

Как отмечают специалисты, дебют оказался очень удачным. Фильм уже завоевал целый ряд наград кинофестивалей, в том числе и международных. А теперь – выходит во всеукраинский прокат!

Подробней об этом фильме, его основе, нашем земляке-режиссере, а также о том, где можно увидеть специальный показ фильма и пообщаться с его создателями, рассказал внештатный советник по культуре городского головы Днепра Евгений Гендин:

«Дніпро, друзі, приходьте.

17 вересня, субота.14:30

Кінотеатр Multiplex Дафі (бул.Зоряний, 1-А)

Спецпоказ драмеді з елементами чорного гумору “Я працюю на цвинтарі”.

В українських кінотеатрах стартує прокат фільму «Я працюю на цвинтарі» за мотивами однойменного бестселера Павла «Паштета» Белянського. Це - режисерський дебют Олексія Тараненка, який народився в Дніпрі та почав звідси свій творчий шлях.

17 вересня в мешканців Дніпра є можливість подивитися стрічку та після перегляду поспілкуватися з режисером Олексієм Тараненком - к/т Multiplex Дафі, сеанс о 14:30.

Про стрічку.

Саша має контору по встановленню пам’ятників на цвинтарі. Він цинічний, іронічний, любить чорний гумор та не дуже любить людей. Живих.

Навіть у спілкуванні із самотнім літнім чоловіком, який замовив пам’ятник самому собі, і бізнес-леді, яка щойно поховала сина. Несподівано в життя Саші повертається його донька-підліток. Водночас герой втягується в боротьбу за владу на цвинтарі. У вихорі особистих трагедій і кримінальних зіткнень поступово стає зрозуміло, що у Саші важка психологічна травма через його минуле.

Автори запевняють, що такої “суміші” жанрів, стилів та тематик в українському кіно ще не було. За своїми жанровими особливостями фільм є яскравим представником так званої “нової хвилі”, який об’єднав цікаву, незвичну історію та чудовий акторський каст - Віталій Салій, Віктор Жданов, Андрій Ісаєнко, Олексій Тритенко, Ігор Цішкевич, Рімма Зюбіна, Оксана Жданова, Ніна Набока та ін. Незважаючи на назву, цей фільм про життя та надію.

Різноманіття доль клієнтів, взаємини з колегами по роботі та заплутані особисті стосунки зрештою допомагають йому зрозуміти: треба жити зараз, а не побиватися за минулим.

Автором сценарію стрічки став Павло Белянський.

Він, як і головний герой, теж працював на цвинтарі та писав невеличкі оповідання про людей, яких там зустрічав. З цього і склалася його книжка, історії з якої увійшли до фільму. Письменник також з’явився у картині в епізодичній ролі.

«Я хочу, щоб це кіно допомогло хоча б одній людині пережити свій біль, пережити втрату когось рідного, і почати жити далі. Якщо буде хоч одна така людина, я буду задоволений».

Нагороди.

Фільм здобув перемогу в номінації найкращий повнометражний фільм на Munich Film Award 2021, Віталій Салій, виконавець головної ролі у фільмі, переміг у номінації Найкращий актор за версією Національної спілки кінокритиків “Кіноколо” у 2021 році, нагорода в номінації за найкращу операторську роботу на Montelupo Fiorentino International Independent Film Festival 2021, а також перемога в номінації найкращий постер за версією Red Movie Awards у 2021 році. Зокрема фільм брав участь у конкурсних програмах фестивалів КМКФ “Молодість”, Ferrara International Film Festival, Warsaw International Film Festival, British Independent Film Festival та AFIN International Film Festival у 2021 році, а також фестивалів Stockholm Independent Film Festival та International Film Festival Prague у 2022 році.

Отже, 17 вересня, субота, Дафі.

14:30-16:10 – показ фільму, після сеансу - творча зустріч режисера з глядачами».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте