Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
14:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре рассказали о городах-героях современной Украины

|«« «« »» »»|

В Днепровском Музее сопротивления Голодомору прошла интереснейшая лекция о тех городах нашей страны, которым после начала войны с рашистами присвоили статус городов-героев.

Напомним, что 6 марта вышел указ Президента Украины о присвоении шести городам страны этого высокого звания за героический отпор оккупантам. 24 марта этот список пополнился еще четырьмя городами.

Об их истории, геральдике и современном подвиге в Музее сопротивления Голодомору интересную лекцию прочел научный сотрудник этого музея Александр Сухомлин.

Лекцию посетила известная исследовательница культурной жизни и истории нашего города Ирина Семенчук, которая поделилась такими впечатлениями:

«Герб походить від знаків Рюриковичів X—XII століття, з часів Київської Русі. І найбільш відомий геральдичний знак - тризуб. Знаки Рюриковичів це - фамільні знаки, які використовували давньоруські князі для позначення прав власності на ті чи інші предмети. Зображувались на клеймах, печатках, монетах. На відміну від геральдичних дворянських гербів, знаки Рюриковичів належали не всій родини чи роду, а були особистими: кожен князь мав свій знак. До речі, такий знак могла мати і жінка.

А потім ми перейшли до знайомства з гербами і прапорами міст - героїв. На деяких стоїть імперська дата заснування міста. Вона, як правило, пов'язана з кінцем XVIII століття, коли Катерина II зруйнувала останню Запорізьку Січ і фактично захопила весь південь і схід сучасної України. Тепер Путін волає, що це російська територія і вона повинна бути у складі Росії....

Всі слухачі не змовляючись прийшли до висновку, що такий герб треба буде обов'язково змінити і героїчний спротив українців має бути закарбований після нашої перемоги у гербах і прапорах міст-героїв .

Ось так цікаво і пізнавально пройшла сьогоднішня лекція пана Олександра. Вона дає поштовх більш детально ознайомитись з історією появи і розповсюдження гербів в Київській Русі, Гетьманщини та Речі Посполітій.

Дякую щиро музею і пану Олександру за цікаву лекцію!».

Фото Ирины Семенчук.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте