Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
01:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дизайнер з Дніпра створив новий «Вій»

|«« «« »» »»|

В межах захисту дипломних робіт в Дніпропетровському фаховому мистецько-художньому коледжі культури дніпровський дизайнер Микита Демішев створив абсолютно нове графічне рішення та видав книгу Миколи Гоголя «Вій».

Про це Міському сайту повідомили у згаданому коледжі.

Про свою роботу Микита Демішев сказав:

«Україна зараз бореться за кожен шматочок своєї ідентичності, історії, культури, території. Тому я вирішив наново переглянути графіку і вирішення повісті, і особливо переконався у її важливості в контексті останніх подій. Як доказ, зараз йде дискусія про перенесення вивчання Миколи Гоголя на курс української літератури».

Зараз в Україні існує тенденція на збільшення читацького попиту на книжки українською мовою та від українських авторів що пов’язано з усвідомленням національної ідентичності, переосмислення якої відбувається протягом останніх восьми років. Попит на якісний та сучасний книжковий продукт як в друкованому так і в електронному вигляді, що формує у молодіжної та більш дорослої аудиторії наново «моду на читання». Ця повість Миколи Гоголя «Вій» у перекладі Антіна Харченко є одним з провідних творів сучасного книговидавничого контексту.

Книга має шанс стати дуже популярною, через набір факторів: збільшенням, останнім часом, навіть не дивлячись на економічний стан, попиту на книжковому ринку України. Утвердження історичного факту, серед масової свідомості, щодо Миколи Гоголя як українського письменника. Відхід від візуальних стереотипів щодо повісті «Вій» сформованих радянським кіновиробництвом. Надання повісті сучасного українського стилю, зрозумілого молоді та читачам середнього віку, та таким що відповідає епосі відображеного автором.

Переглянути презентацію проекту можна за посиланням.

Незабаром книга поповнить полиці книгарень та буде доступна в електрону вигляді.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті