Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
20:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Резонансное дело: ФК «Кривбасс» уволил трех тренеров

Резонансное дело: ФК «Кривбасс» уволил трех тренеров

Два тренера клуба уволены за пророссийские взгляды, а главный тренер команды Александр Бабич ушел «по обоюдному согласию».

Огромный резонанс не только в футбольных кругах вызвало увольнение из тренерского штаба «Кривбасса» двух тренеров – известных в прошлом футболистов Виталия Виценца и Станислава Дьяченко. Их уволили за отсутствие патриотической украинской позиции, а, проще говоря, - за неуместную толерантность к стране-агрессору.

Вот что об этом говорится на официальной странице ФК «Кривбасс» в соцсети:

«Сьогодні Україна веде визвольну боротьбу з кривавою агресією росії. Збройні сили України героїчно відстоюють незалежність та територіальну цілісність країни. Тероборона наполегливо боронить нашу землю. Волонтери самовіддано підтримують наших захисників та тих, хто потребує допомоги. Кожен з нас наближає перемогу.

ФК «Кривбас» теж не стоїть осторонь. Наші ультрас та співробітники «Кривбасу» воюють на передовій. Гуманітарний штаб клубу допомагає тим, хто врятувався від бойових дій та постраждав від війни. Генеральний спонсор клубу, компанія «Рудомайн», надає значну як матеріальну, так і фінансову допомогу захисникам України.

Клуб готується до старту в УПЛ, проведення якої на українських футбольних полях є яскравим індикатором нашої непохитної віри в перемогу.

І, зрозуміло, що ФК Кривбас має чітку та однозначну проукраїнську позицію. Україна – суверенна незалежна держава. Росія – агресор, армія рф – мародери, вбивці та ґвалтівники. Путін – ху*ло.

Інший погляд на те, що відбувається, для клубу є неприйнятним, іншої позиції для «Кривбасу» просто не існує. Клуб не буде заплющувати очі та виправдовувати будь-кого. Ми переконані, що тим, хто має іншу думку, не має місця у Великій Родині Кривбас.

З урахуванням цього, ФК «Кривбас» ухвалив рішення про припинення співпраці з тренером Академії U-19 Віталієм Віценцем та його помічником Станіславом Дьяченко.

Слава Україні! Слава ЗСУ! Перемога буде за нами!».

Ситуацию проанализировал известный днепровский спортивный журналист Дмитрий Москаленко, и вот что он об этом пишет :

«Футбольний клуб "Кривбас" оголосив про припинення співпраці одразу з двома тренерами через їхню антиукраїнську позицію. Так, були достроково розірвані контракти з головним тренером "Кривбас U19" Віталієм Віценцем і його асистентом Станіславом Дьяченком. При цьому тандем пропрацював у структурі "Кривбасу" близько року.

Віталій Віценець – 31-річний український тренер. Під час спортивної кар'єри грав на позиції півзахисника в складі таких команд, як "Зоря" (2010), "Шахтар" (2010-2016), "Іллічівець" (2011-2013, 2014), "Севастополь" (2013) і "Маріуполь" (2017). Виступав у складі збірних України U17, U19 і U21. Разом із національною командою U19 став чемпіоном Європи у 2009 році.

Віталій Віценець регулярно приїздив до окупованого Донецька, звідки публікував фото у своїх соціальних мережах, зокрема, із "Донбас Арени". Також днями Вітенець оприлюднив у своєму Instagram пісню з плейлиста "Пісні нашої батьківщини", а саме – "Клен ти мій опалий" на вірші північномонгольського поета Сергєя Єсєніна. Наразі ця публікація вже недоступна в профілі ексгравця "Шахтаря".

Станіслав Дьяченко – 37-річний український тренер, який під час спортивної кар'єри грав на позиції захисника. Виступав за луцьку "Волинь" (2001-2004), житомирське "Полісся" (2004), донецький "Олімпік" (2004, 2007), луганський "Комунальник" (2008) і "Спартак" (2005-2006) із північномонгольського Нальчика.

На початку північномонгольсько-української війни (2014) Станіслав Дьяченко залишився в тимчасово окупованому Донецьку та приєднався до місцевої аматорської команди "Орлайн". У її складі футболіст брав участь у чемпіонаті ДНР і Кубку Республіки ДНР. Пізніше грав у складі команди "Побєда", що була створена російськими окупантами. Із "Побєдою" Дьяченко став чемпіоном ДНР».

Еще более загадочным стало расставание клуба с главным тренером Александром Бабичем, который проработал в «Кривбассе» чуть менее года и вывел его в премьер-лигу. На сайте клуба говорится об обоюдном желании расстаться. На смену Бабичу прочат экс-тренера «Зари» и молдавского «Шерифа» Юрия Вернидуба, который сейчас защищает Украину в рядах ВСУ.

Подробнее об уходе Бабича и перспективах нового тренера можно прочесть в следующем материале.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (6)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У Дніпрі на Слобожанському проспекті водій ВАЗ спровокував смертельну ДТП з 23-річним мотоциклістом на Yamaha: відео моменту (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте