Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
15:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Где сегодня в Днепре ярко отметят День вышиванки

|«« «« »» »»|

Интересно и познавательно провести этот праздник горожан приглашает Днепровский Дом искусств (ул. Философская, 23).

Напомним, что День вышиванки отмечается сегодня, 19 мая. Традиции этого праздника в Украине – уже два десятка лет.

И несмотря на войну, в нашем городе сегодня массово и ярко отметят этот праздник, ставший символом независимой Украины. Правда, из-за военного положения и угрозы обстрелов больших уличных мероприятий – не планируется. Но будет яркий и интересный праздник в Доме искусств (где на случай тревоги есть безопасное убежище).

Он начнется в 10-30 и будет продолжаться до вечера. В программе праздника – выставка древних и редких вышиванок, мастер-классы и многое другое.

На праздник вышиванки в Днепре приглашает арт-директор Дома искусств Валентина Владимировна Слобода:

«ЗАПРОШУЄМО НА ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ!

З давніх давен в Україні вишита сорочка слугувала не просто одягом, а і оберегом. Традиційно вишивали одяг в певних місцях, щоб захистити душу людини від злих сил. У нашій культурі та історії відомо про численні орнаменти і візерунки, які використовувалися в українському національному одязі. Любов до вишиванки збереглася на Україні до наших днів.

19 травня цього року українці всього світу будуть відзначати Всесвітній день вишиванки. Дніпровський Будинок мистецтв щороку ЗАПРОШУЄ МЕШКАНЦІВ міста в цей день відвідати наш заклад, щоб мати змогу побачити вишиванки та поспілкуватися з майстринями, які їх вишивають. Не зраджуємо традиції і цьогоріч. Запрошуємо у четвер, 19 ТРАВНЯ, о 10.30 помилуватися розмаїттям вишитих у різні роки 20-го сторіччя в різних етнографічних регіонах України сорочок, приміряти їх, підібрати до них прикраси і навіть сфотографуватись.

Ми подбали про те, щоб бажаючі могли також зразу ж обрати і купити собі нову вишиванку чоловічу, дитячу або жіночу. Нікого сьогодні вже не здивуєш поєднанням вишиваної сорочки з джинсами, діловим костюмом або з курткою. Можна буде купити вишиванки фабричної роботи з Полтави чи з Києва, які пропонують наші друзі і вірні партнери - магазин «Світлиця». Є завжди попит і на ексклюзивні сорочки ручної роботи. Тож майстри нашого об'єднання Дніпровського Будинку мистецтв теж запропонують такі мистецькі вироби. Не забули ми і про діток: орнамент української вишиванки вони спробують зробити на спечених майстринями пряниках під час майстер-класів, які проведуть біля Будинку мистецтв».

Вход на День вышиванки – свободный!

Фото со страницы Валентины Слободы.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте