Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
16:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские мастерицы ярко представили Днепр во Франции

|«« «« »» »»|

Во французском городе Ницца завершился Международный фестиваль украинской культуры «Кобзар», украшением которого стали произведения народных мастеров Днепра.

Городской сайт уже сообщал о подготовке и открытии этого фестиваля.

Внимание и уважение к Украине сейчас столь значимы, что в дни этого фестиваля одну из центральных площадей Ниццы торжественно переименовали. Теперь она носит имя Тараса Шевченко!

Об итогах фестиваля «Кобзар» рассказала арт-директор Днепровского Дома искусств (на выставках в котором неоднократно были представлены разные работы участниц фестиваля в Ницце) Валентина Слобода:

«Розвиваймо культурну дипломатію!

Завершилась цьогорічна програма Фестивалю української культури "КОБЗАР", що протягом двох тижнів радував мешканців і гостей французького курорту Ніцца. В експозиції фестивальної виставки були представлені і експонати чотирьох майстринь лялькарства об"єднання майстрів народного мистецтва нашого Будинку мистецтв Ольги Родкіної, Тамари Горбунової, Катерини Мусієнко та Світлани Михайлик. Колекцію ляльок представляла пані Світлана Михайлик, яку організатори запросили провести у рамках фестивалю майстер-класи з лялькарства і для дітей і для дорослих.

Учасники майстер-класів з задоволенням долучились до виготовлення народної ляльки і послухали розповідь майстрині про традиції творення оберегів для дому. Фестивалю «Кобзар» надають у Франції великого значення. Під час проведення Світланою Михайлик майстер-класу для дорослих на фестиваль завітав Посол України у Франції Вадим Омельченко. Він висловив своє бачення майбутнього України, а також подякував за підтримку України Францією, зазначивши, що "Культурна дипломатія багато значить, особливо з нашими традиціями, піснями і талантами». Виставкові ляльки можна було продавати і пані Світлана половину виручених коштів перевела на потреби ЗСУ.

Програму різноманітних щоденних заходів фестивалю завершив концерт, у якому взяли участь як українці, які давно живуть у Франції, так і ті, які приїхали після початку бойових дій в Україні.

ЩИРО ДЯКУЄМО СВІТЛАНІ МИХАЙЛИК ЗА ГІДНЕ ПРЕДСТАВЛЕННЯ НАШОГО ОБ"ЄДНАННЯ У ФРАНЦІЇ та за фото.

Про підтримку України, пошанування її історії та культури свідчить і ще одна ПОДІЯ, яка відбулася цими днями в КАННАХ: одну з центральних площ міста перейменували на площу імені українського поета Тараса Шевченка! На відкритті були присутні посол України у Франції Вадим Омельченко, мер міста Канни Девід Ліснард, представники української діаспори.

Мер міста сказав багато теплих слів на підтримку Україні та про те, що Шевченко уособлює культуру нашого народу, як Віктор Гюго уособлює культуру Франції. На перейменованій площі Тараса Шевченка прозвучав гімн України!».

Фото Светланы Михайлик

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте