Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
04:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Близько 70 % учнів Дніпра змогли долучитись до дистанційного навчання

Близько 70 % учнів Дніпра змогли долучитись до дистанційного навчання

Під час воєнного стану освітній процес у школах Дніпра організовано за дистанційною формою навчання. Наразі до онлайн-уроків долучились близько 70% школярів, а це 63 779 учнів.

«До закладів освіти Дніпра приєднались 3 050 учнів-переселенців. З них станом на 27 квітня 358 учнів 9-х класів та 283 учні 11-х класів. Ми зараховуємо таких учнів за заявою батьків у більш зручний для них час – ми не відмовляємо. Також важливо їм видати своєчасно документи про освіту, то ми проводимо відповідні заходи», – зазначила заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко.
Щодо прийому дітей до першого класу, то наразі Міністерство освіти і науки України рекомендує провести процедуру зарахування без жеребкування. Крім цього, якщо кількість заяв на зарахування до першого класу перевищує планову загальну кількість місць у перших класах, то керівники повинні вжити необхідних заходів, аби учням було де навчатись.

«Зарахування дітей до закладу освіти здійснюється до початку навчального року. Якщо документи на зарахування до 1 класу подають переселенці, але вони не зареєстровані в Дніпрі, то заклад освіти сприяє реєстрації і не відмовляє у прийомі документів», – додала Олена Яковенко.
Продовжується і прийом дітей до дитячих садочків. Процедуру проводять онлайн. Першочергово зараховують дітей пільгових категорій. Їх приблизно 20% від загальної кількості. Для дошкільнят наразі проводять також дистанційне навчання, для цього департамент гуманітарної політики ДМР створив групу у фейсбуці «SMART-освіта».

Освітяни також наголошують: якщо під час занять лунає сирена, вчитель повинен припинити урок та запропонувати перейти в укриття, адже найважливіше – це безпека дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті