Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні проходить пік захворюваності на COVID-19

В Україні проходить пік захворюваності на COVID-19

В Україні минає пік захворюваності на коронавірус – попри найбільші цифри виявлених випадків за добу за весь час епідемії – кількість госпіталізацій і померлих менша, ніж на піку попередньої Дельта-хвилі.

Джерело: міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 22 лютого

Пряма мова Ляшка: "Рівень госпіталізацій в Україні вже нижчий за граничний показник адаптивного карантину у 60 осіб на 100 тисяч населення, а летальність зменшилася у 4 рази – з 2% до 0,5%.

Середньодобова кількість померлих від ускладнень Covid-19 припинила зростати й останні 5 днів перебуває на плато у близько 240 осіб на добу".

Водночас міністр зауважив, що смертність є відкладеним показником, який починає зростати і, відповідно, спадати на 2-3 тижні пізніше, ніж реєструються випадки захворюваності й госпіталізацій.

Він також додав, що, за даними аналітичної бази Оксфордського університету, поточний рівень "ковідної" смертності в Україні є нижчим, ніж у Хорватії – на 53%, ніж у Греції – на 26%, ніж у Польщі – на 12%.

Ляшко зазначив, що важливу роль у цьому відіграли вакцинація та адаптивний карантин.

Він навів дані математичного моделювання, згідно з якими вакцинація в Україні вже врятувала близько 22 тисяч життів. За словами міністра, це означає, що кількість померлих за весь час пандемії вдалося зменшити як мінімум на 17%.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті