Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині двоє чоловіків зламували облікові записи українців та продавали дані на хакерських форумах

На Дніпропетровщині двоє чоловіків зламували облікові записи українців та продавали дані на хакерських форумах

Використовуючи шкідливе програмне забезпечення, фігуранти скомпрометували понад 50 тисяч облікових записів громадян. Надалі зібрані дані продавали на хакерських форумах. За скоєне чоловікам може загрожувати до шести років ув’язнення.

Протиправну діяльність двох 26-річних чоловіків викрили працівники Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області спільно зі слідчими обласної поліції.

Кіберполіцейські встановили, що правопорушники використовували шкідливе програмне забезпечення для зламу облікових записів інтернет-ресурсів українських підприємств. Надалі скомпрометовані облікові записи формували у бази даних та збували на хакерських форумах. У результаті протиправної діяльності правопорушники продали акаунти громадян України на понад 100 тисяч гривень.

За місцями проживання фігурантів правоохоронці провели обшуки та вилучили комп’ютери, мобільні телефони, флеш-носії, жорсткі диски та іншу техніку. Під час огляду цієї техніки правоохоронці виявили шкідливе програмне забезпечення та скомпрометовану конфіденційну інформацію понад 50 000 облікових записів, зокрема електронних скриньок і паролів до облікових записів торговельних, рекламних, медійних ресурсів.

Обом фігурантам оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку), ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі. Організатора злочинної схеми взято під варту.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Я не поняла..  (21.01.22 21:30): А шо с покупателями? Відповісти | З цитатою
Макс  (21.01.22 11:41): До 6 лет за 50 000 инцидентов кражи? Курам насмех господа правоохранители, хоть еслиб бабки не гребли было бы больше Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті