Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Більше 75,5 млн грн виплатила НСЗУ за лікування пацієнтів з COVID-19 на Дніпропетровщині

Більше 75,5 млн грн виплатила НСЗУ за лікування пацієнтів з COVID-19 на Дніпропетровщині

Лікування пацієнтів з COVID-19 оплачує Національна служба здоров’я. Для пацієнта медична допомога у стаціонарі безоплатна.

2 533 пацієнтів з ковідом були госпіталізовані на Дніпропетровщині з липня по вересень 2021 року. З них 883 у легкому стані, 1 300 у середньому та 350 — важкому. За їх лікування НСЗУ заплатила більше 75,5 млн грн 21 лікарні Дніпропетровської області. Стаціонарну допомогу пацієнтам в цей період надавали 58 медичних команд.

Станом на сьогодні в області вже 42 лікарні мають договір з НСЗУ на госпіталізацію пацієнтів з ковідом. НСЗУ укладає договори лише з тими лікарнями, які входять у визначений перелік для госпіталізації та відповідають вимогам.

Лікування пацієнтів з COVID-19 у медзакладах в стаціонарних умовах є безоплатним. У тому числі і ліки, передбачені протоколом лікування COVID-19 та Національним переліком лікарських засобів.

Зокрема, безоплатними є:
- огляд, тестування на COVID-19;
- вся подальша медична допомога. В тому числі киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до апаратів ШВЛ та ЕКМО;
- вся діагностика та аналізи;
- ліки та знеболення.

Найефективнішим способом запобігти важкому перебігу коронавірусної хвороби і госпіталізації є вакцинація. Вона також безоплатна і входить у Програму медичних гарантій.

За даними електронної системи охорони здоров’я, за третій квартал 2021 року в області провакциновано 505 378 осіб, з них двома дозами 366 112.

За проведення вакцинації проти ковіду медзакладам також платить НСЗУ. Так, з липня по вересень за цим напрямом заклади Дніпропетровської області отримали більше 32 млн грн.

Для того, щоб щепитися від COVID-19 не потрібна декларація з сімейним лікарем. Пройти вакцинацію від коронавірусу можна у будь-якому зручному пункті щеплення. Шукайте пункти щеплення на сайті www.vaccination.covid19.gov.ua.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті