Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Поліцейські Дніпропетровщини ліквідували діяльність наркосиндикату

Поліцейські Дніпропетровщини ліквідували діяльність наркосиндикату

Затримали 14 учасників злочинної організації, які займалися вирощуванням конопель у промислових масштабах для подальшого збуту «товару» на території Кривого Рогу.

Крім того, займалися збутом метамфетаміну. Учора, 30 листопада, поліцейські провели фінальний етап спецоперації, до якої були залучені 200 правоохоронців.

Як встановили оперативники, структура організації складалася з кількох відокремлених підрозділів, учасники якої мешканці Кривого Рогу та наближених до міста населених пунктів. Між ними були чітко розподілені ролі. Ієрархія будувалася таким чином: лідер злочинної організації, його довірені особи, куратори окремих її ланок, постачальники, збувачі та інші «працівники».

У серпні цього року поліцейські провели першу фазу спецоперації, внаслідок якої виявили плантації конопель. На території одного з домоволодінь зловмисники збудували теплицю на 6 секцій загальною площею 2700 квадратних метрів та встановили спеціальну систему поливу.

Земельна ділянка була оформлена на одного з учасників. Ще кілька доглядали за рослинами та охороняли територію. Тоді правоохоронці затримали одну особу, вилучили понад 10 тис. кущів конопель і готову до збуту продукцію на 130 млн грн.

Учора, 30 листопада, провели фінальний етап спецоперації, до якої були залучені 200 правоохоронців – оперативники управління стратегічних розслідувань, слідчі, спецпідрозділ КОРД та ДСР. За результатами її проведення 14 учасників злочинної організації затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затриманим та ще двом фігурантам повідомили про підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Крім того, провели одночасно 43 санкціоновані обшуки та вилучили наркотичні та психотропні речовини, зброю, набої, гроші, автомобілі, спецобладнання для виявлення та нейтралізації засобів стеження. Загальна вартість вилученого майна становить понад 10 млн грн.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура. Слідство триває.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Вилен Ульянов  (02.12.21 00:40): Какие герои прям!
А ОПГ, котороая называется "Слуга народа" и ОПГ "офис преZЕдента" c их паханом не обезврежена? Не по силам тягаться с террористами такого уровня?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
я  (01.12.21 23:03): А как насчет аптек, где можно свободно купить наркоту? Наркотой торгуют в каждой второй аптеке и это ни для кого не секрет. Відповісти | З цитатою
nick  (01.12.21 21:24): Верхний наган - Флобера profi 4.5'', в свободной продаже и без регистрации ... Відповісти | З цитатою
Лахи схавали  (01.12.21 21:13): Да уж вот это синдикат в нищебродских квартирках там родычей Пабло Эскобарана нету? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті