Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі мітингували проти забудови зеленої зони на Набережній

У Дніпрі мітингували проти забудови зеленої зони на Набережній

Більше сотні людей зібралися на Бульварі Слави на житловому масиві Перемога у Дніпрі. Вони протестували проти забудови зеленої зони на Набережній Перемоги. Учасники акції розповіли кореспонденту: жодних громадських слухань з приводу забудови не проводили.

"Поставили білборди, на яких було зображено, що буде забудована зелена зона. Нас це обурило, так як не було жодних громадських слухань. Можна сказати, це остання така зелена зона, де можна погуляти. І її отак нахабно намагаються забрати", - розповів організатор акції Роман Красін.

За словами учасника акції Павла Коновалова, близько сімдесяти дерев зеленої зони, які посадили тут представники однієї з торговельних компаній, вже зникли.

"Компанія, почувши про цей галас, що там буде будівля, їх викопала. Ми вмовили залишити 15 дерев, у розрахунку на те, що вдасться відстояти цю територію та зберегти зелений масив. Забудов стає все більше, зелених насаджень все менше. Там дійсно неймовірно, росте кримська сосна, там і абрикоси, і тополі. Дуже багато дерев. Мешканці полюбляють цей куточок саме за його природність", - каже чоловік.
До протестувальників вийшов секретар міської ради Олександр Санжара. За його словами, ділянку площею 8 гектарів рішенням міської ради відвели під будівництво водноспортивної станції для Національного паралімпійського комітету.

"Буде реконструйовано частину Набережної для того, щоб там усі могли гуляти і усі мешканці могли цим користуватися. У першу чергу люди з інвалідністю, які будуть займатися греблею, тому біля гребного каналу. Відповідно, буде причал для того, щоб мати доступ до води і в човни сідати. Немає жодних планів, що там зникне пішохідна зона. Викопані дерева будуть пересаджені. Усі дерева, які можливо зберегти, будуть збережені. Міський голова з жалем зазначив, що людям не показали, який це матиме вигляд. Зараз там вже повісили величезні плакати", - сказав секретар міськради.
Жителі зібрали підписи для петиції проти будівництва та перейшли на ділянку, де буде забудова. Її вже огородили металевими стовпчиками, а поруч з'явився проєкт будівлі. Учасники акції спробували виламати один зі стовпчиків, проте їх зупинили правоохоронці.


Gorod.dp.ua на Facebook.


123  (20.10.21 10:56): Для экосистемы нужен квадрат 150 на 150 километров, зона отчуждения или Аскания-Нова подойдут. А города как раз должны быть оптимально уплотнены, включая прибрежные зоны и острова, чтобы было больше места для экосистем. Відповісти | З цитатою
555  (19.10.21 09:06): не ненужны нам там никакие "базы" ! осталось чуть-ли не одно нормальное место для прогулок ! стройте на Красном камне, Приднепровске , да где угодно, только оставьте в покое Победу ! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
це ж було вже  (19.10.21 01:39): На Красном Камне уже есть один комплекс для параолимпийцев.
https://gorod.dp.ua/news/130249
Відповісти | З цитатою
местный  (18.10.21 14:17): И они наивные верят в какой-та там комплекс для пароолимпицев?? Неужели за 7 лет царствования ОПГ БАФ вы еще не поняли чем занят этот космонавт? Там будет элитное жилье, как и на месте парка Глобы.
Если его и на 3-й срок выберут, то однозначно нужно будет валить из города.. А если и зелепунь останется, то и из страны.
Відповісти | З цитатою
Позор Днепра  (18.10.21 13:28): На третьей косе Відповісти | З цитатою
:)  (18.10.21 11:10): Так постройте этот комплекс на Красном Камне. Там места куча. Відповісти | З цитатою
арифметика  (18.10.21 09:32): Филатов и его компания здесь противопоставили свои интересы интересам каждого, кто живет на Победе. Ведь последние 40 лет эта часть набережной - место прогулок многих жителей Победы. В свое время на территории школы №10 пытались начать строительство жилого дома. Были протесты людей и строительство так и не началось. Поддерживаю всех, кто против строительства на Победе. Відповісти | З цитатою
арифметика  (18.10.21 09:32): Филатов и его компания здесь противопоставили свои интересы интересам каждого, кто живет на Победе. Ведь последние 40 лет эта часть набережной - место прогулок многих жителей Победы. В свое время на территории школы №10 пытались начать строительство жилого дома. Были протесты людей и строительство так и не началось. Поддерживаю всех, кто против строительства на Победе. Відповісти | З цитатою
Злюка  (17.10.21 20:58): По проектной доментации адрес застройки этого комплекса на Набережной Заводской 1. Тут что-то другое будет. Відповісти | З цитатою
Андрей  (17.10.21 18:30): Из бюджета выделят сотни миллионов на строительство. Комплексно облагородят 18Га территории. Город такую сумму точно не потянет. И вот тогда уже точно там потихоньку, как грибочки, будут расти разношерстные здание. А вонялы тут всегда были. Им яхтклуб Сич не нравился, Салют был им очень дорог. Живут в совковоспоминаниях и вечно недовольны всем Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1 2 3 4
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті