Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
23:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Постапокаліпсис» та металевий сокіл: на Фестивальному причалі стартував «Кoval fest»

|«« «« »» »»|

У Дніпрі 14 жовтня на Фестивальному причалі розпочався фестиваль ковальського мистецтва «Кoval fest». Протягом трьох днів гостей чекатимуть безліч розваг, інтерактивні фотозони, конкурси, розіграші призів, квест на виживання тощо.

Захід розпочали з традиційного виконання гімну України на ковадлах.

«Щороку все більше дніпрян відвідує цей фестиваль. На додачу кожен може спробувати себе у ролі коваля. Тут будуть різні локації, організатори щороку пропонують гостям щось нове, наприклад, співпрацю ковалів та активних містян», – сказав начальник управління культури Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Цього року головна тема «Кoval fest» – постапокаліпсис:

«Ми хочемо привернути увагу людей до того, що трапляється у світі. А також хочемо наштовхнути гостей фестивалю на позитив та добро. Запрошуємо 15 жовтня на відкриття головної скульптури – триметрового металевого сокола, що символізує назву одного із житломасивів Дніпра», – наголосив організатор та учасник Коваль Талісман.

Після завершення фестивалю сокола встановлять на Бульварі Слави, 40.

На фестивальному майданчику кожен митець проведе власні майстер-класи: це і традиційне литво у землю, і створення унікальної зброї з дамаської сталі, вироби з титану, унікальні скульптури з металобрухту:

«Ще бажаючі зможуть взяти участь у створенні найдовшого у країні металевого ланцюга», – запросила дніпрян президентка ГО «Національна спілка митців з художнього металу» Тетяна Тицька.

Коваль Олександр Шапошник приїхав з учнями до Дніпра з Бердянська:

«Дуже цінний фестиваль для моїх вихованців, адже тут вони можуть поспілкуватися з іншими ковалями, подивитися техніку виконання, бо у кожного вона унікальна. Тут є неймовірні витвори мистецтва. А ми привезли декілька великих скульптур. Для відвідувачів – майстер-класи з виготовлення сердечок, котиків, рибок».
«Я прийшла сюди з подругою, а вона на свята завітала до Дніпра з Одеси. Неймовірні емоції, бо тут ми побачили унікальні роботи з металобрухту. Ми вже сфотографувалися біля птаха, зробленого зі старих столових приборів. Кожного запрошую насолодитися цією красою», – поділилася дніпрянка Інга.

Детальніше про фестиваль

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр_2  (16.10.21 10:08): Куем коронавирус. Відповісти | З цитатою
Цинично  (15.10.21 08:45): Вперед в красную зону! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті