Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
17:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Олена Зеленська презентувала «Довідник безбар’єрності»

Олена Зеленська презентувала «Довідник безбар’єрності»

Перша леді України Олена Зеленська презентувала електронну версію «Довідника безбар’єрності». Посібник покликаний зафіксувати нові норми безбар’єрної мови та стати гідом з коректного спілкування.

Презентація відбулася в Міжнародний день загального доступу до інформації, за участю журналістів і головних редакторів провідних українських медіа. Саме представників ЗМІ дружина Президента України закликала стати амбасадорами проекту, відзначивши, що завдяки зусиллям та впливу медіа у суспільстві починаються видимі зміни.

«Я завжди підкреслюю, що безбар’єрність – це нова норма, рівні можливості для всіх людей і доступність. Один з важливих елементів безбар’єрності – безбар’єрна мова. Це мова, у якій немає слів чи фраз, що демонструють упереджене, стереотипне або дискримінаційне ставлення до певних людей чи груп. Людина – завжди у фокусі. Довідник стане посібником з коректного спілкування, де занотована етика спілкування», – зазначила Олена Зеленська.

«Довідник безбар’єрності» – проект з відкритим кодом, доступний для використання та цитування, який також можна доповнювати. Над ним працювали правозахисники, психологи, батьки, які виховують дітей з інвалідністю, українські та міжнародні експерти. Посібник доступний за посиланням https://bf.in.ua

Ілюстраторкою виступила Ольга Дегтярьова.

«Мені хотілося, щоб ілюстрації однаково розуміли всі, і щоб вони відгукувалися в серці кожного. У них також присутній незримий заклик: подивіться на те, що нас оточує, по-іншому», – сказала художниця.

Упорядниця довідника журналістка Тетяна Касьян наголосила, що він давно є необхідністю для всіх людей. Особливо для тих, хто працює в комунікаціях.

Крім того, на заході анонсували вихід друкованої версії «Довідника безбар’єрності» з елементами шрифту Брайля. Він запланований на березень 2022 року.

«У комунікації приховано набагато більше сенсів, ніж нам здається. Цей довідник допоможе розкрити нові, додаткові смисли, коли в центрі уваги – людина. І це стане першим кроком у формуванні нової етики спілкування», – додала перша леді.

Нагадаємо, Олена Зеленська анонсувала запуск «Довідника безбар’єрності» в липні 2021 року, на другому засіданні Ради безбар’єрності. Тоді дружина Президента зазначила, що головне завдання такого посібника – зробити поняття більш зрозумілими та зібрати їх в одному місці, надавши роз'яснення основних принципів безбар’єрності, правил комунікації та словник базових термінів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Елена  (29.09.21 09:09): Ни о чем. Вот к чему все это раздувание активной деятельности? А ведь и денег из бюджета на мероприятие потратили. Почему обязательно жена президента чем-то бесполезным должна заниматься? Раз была домохозяйкой, пусть и дальше домохозяйничает. Справочник, который объясняет различные понятия, это энциклопедия. Уже до нее придумали. Відповісти | З цитатою
Кризис  (28.09.21 21:25): Каждая жена нового президента фонтанирует идеями, только когда предыдущего президента сменяет следующий, фонтан сразу иссякает ... Відповісти | З цитатою
последний абзац  (28.09.21 17:47): Напомним, Елена Зеленская анонсировала запуск «Справочника безбарьерности» в июле 2021 года на втором заседании Совета безбарьерности. Тогда жена Президента отметила, что главная задача такого пособия - сделать понятиея более понятными и собрать их в одном месте, предоставив разъяснения основных принципов безбарьерности, правил коммуникации и словарь основных терминов. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті