Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Шашисти з Дніпропетровщини зайняли призові місця на Чемпіонаті Європи

Шашисти з Дніпропетровщини зайняли призові місця на Чемпіонаті Європи

В турецькому місті Аванос завершився Чемпіонат Європи з шашок-64 (класична, швидка, блискавична гра) серед чоловіків та жінок.

Серед медалістів – шашисти із Дніпропетровщини. Про це Суспільному повідомив Віцепрезидент Національної федерації шашок України Леонід Бройтман.

У змаганні взяли участь 48 кращих спортсменів з 6 країн: 25 чоловіків та 23 жінки. На Чемпіонаті Європи, крім чинних чемпіонів Європи – Юрія Анікєєва (Україна) та світу – Андрія Федотова (РФ), на старт вийшли ще 7 ексчемпіонів світу різних років.

За словами Леоніда Бройтмана, сильний склад мав жіночий турнір, який очолила чинна чемпіонка світу Юлія Макаренкова (Харківська обл.), ексчемпіонки світу Олена Коротка (Дніпропетровська обл.), Ольга Рейніш (м. Київ) та Жанна Бупєєва (РФ). Україну також представляли юна зірка з Харкова 15-літня МСУ Дарина Лобанова, а також МСУ Анастасія Глушко (м. Харків) та МСУ Ольга Губарєва (Дніпропетровська обл.).

У чоловічому чемпіонаті в головній програмі – класичній – перемогу отримав чемпіон Європи Юрій Анікєєв (м. Харків), який у вирішальному матчі здолав опір багаторазового чемпіона світу Олександра Георгієва (РФ).

За словами керівника делегації України Анатолія Яценка, відкриттям чемпіонату став чинний чемпіон України Фелікс Шепель (м. Дніпро), студент 1 року магістратури філософського факультету КНУ ім. Т.Г.Шевченка, який у матчі за 3 місце переміг багаторазового чемпіона світу Сергія Білошеєва.

"Якщо врахувати, що Юрій Анікєєв здобув бронзову нагороду в швидкій програмі, а Фелікс Шепель – срібло у блискавичній програмі, то цей результат чоловічої збірної по праву можна вважати видатним. У жіночому чемпіонаті нас також чекав прекрасний результат чинної чемпіонки України, ексчемпіонки світу ЗМСУ Олени Короткої (Дніпропетровська обл.), яка у класичній програмі здобула срібло, додавши до цього успіху бронзову нагороду у блискавичній програмі", – сказав Анатолій Яценко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті