Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
13:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили мурал із портретом відомої ізраїльської поетеси Зельди Шнеєрсон-Мішковської

У Дніпрі відкрили мурал із портретом відомої ізраїльської поетеси Зельди Шнеєрсон-Мішковської

У Дніпрі в рамках святкування 30-річчя встановлення дипломатичних стосунків між Ізраїлем та Україною відкрили мурал на честь відомої ізраїльської поетеси Зельди Шнеєрсон-Мішковської. Вона народилася та провела дитинство у Катеринославі.

Ініціаторами створення стінопису стало Посольство Держави Ізраїль в Україні та ізраїльський культурний центр «Натів» у Дніпрі. Вони назвали це поверненням Зельди до міста її дитинства.

«Ідея встановити це зображення тут, біля будинку, в якому вона народилася, — це показує, наскільки добрі стосунки є зараз між Ізраїлем і Україною та Ізраїлем і Дніпром. Без допомоги міста, щоб знайти цю локацію, – ми самі із цим не впоралися б», – прокоментував посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон.

Автором муралу став дніпровський художник Валерій Zdesroy Колор. Під час відкриття декламували також один із найвідоміших віршів Зельди «У кожної людини є ім’я, дане їй Богом та батьками».

«Це не просто знакове місце, данина пам’яті Зельді. Це ще одна локація, котра показує справжнє обличчя нашого Дніпра. Багатонаціонального та поліконфесійного міста, що стало рідною домівкою для людей різних національностей та віросповідань», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

Як відомо, в Ізраїлі Зельда Шнеєрсон-Мішковська (1914-1984) працювала вчителькою в релігійній школі.

Популярність і визнання прийшли до неї у зрілі роки. Поетеса стала лауреаткою премії Бялика і премії прем’єр-міністра Ізраїлю з літератури.







Gorod.dp.ua на Facebook.


36,6  (03.08.21 09:44): Зачем нам навязывают это. Открывайте муралы там где она жила, лучше бы Остапа Вишню, или Котляревського нарисовали!! Или мэр против украинского??? Відповісти | З цитатою
это из еврейской энциклопедии  (26.07.21 13:17): Зелда Шнеерсон родилась 20 июня 1914 года в Екатеринославе или Чернигове в семье Шолома-Шлома и Рахели (Хейн) Шнеерсонов. Отец был прямым потомком третьего Любавичского Ребе Цемаха Цедека. Выросла в семье с сильными хасидскими традициями Хабада.

В 1918 году семья переехала в Чернигов.

В 1925 году с семьёй репатриировалась в Эрец-Исраэль, поселившись в Иерусалиме.
Відповісти | З цитатою
Инженер  (23.07.21 10:23): Конечно стену дома можно было и подготовить, отремонтировать, жолоб
заменить. Видимо бюджет невелик. Богя с поцанами дешёвенько смотрится.
Відповісти | З цитатою
Горожанка  (22.07.21 22:54): Кто это, и кому это нужно? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Саша  (22.07.21 20:09): А чего мне нравиться и евреям угодили и стену преобразили, опять таки землячка. Відповісти | З цитатою
Горожанин  (22.07.21 16:32): Я считаю, что перед тем как наносить мурал нужно было стену отремонтировать. А так получается стоят миллионеры, что то говорят в микрофоны но за спиной со стены слезла штукатурка и уже разваливается кладка. Могли бы хоть баннером закрыть в конце то концов, не солидно в общем Відповісти | З цитатою
9709  (22.07.21 15:19): локация то где? idiots Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Остаточне прощавай №48  (22.07.21 15:12): Мурал на обшарпанной стене. Хотя по тому как обезжиренный одет - это жлобская норма. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті