Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
21:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили Почесне консульство Казахстану

У Дніпрі відкрили Почесне консульство Казахстану

6 липня відбулося урочисте відкриття консульства Республіки Казахстан у Дніпрі.

Під час урочистостей сторони наголосили на тому, що відносини України та Казахстану завжди були дружніми і мають не лише залишатися такими ж в майбутньому, але й розвиватися.

Відкриття Почесного консульства Республіки Казахстан – важливий внесок в розвиток торгово-економічних і гуманітарних відносин між нашими країнами. А консул має стати провідником цих процесів. Почесне консульство має об'єднати наші країни і сприяти поліпшенню інвестиційного клімату.

Почесний консул Республіки Казахстан у Дніпрі Інна Медяник розповіла: консульство не лише допомагатиме громадянам Казахстану, які мешкають в нашому місті, у вирішенні різних питань, але і має на меті реалізацію освітніх програм та ініціатив для представників бізнесу.

«Найближчим часом ми плануємо провести економічний форум для представників бізнесу, завдяки якому можна буде ознайомити інвесторів з економічним потенціалом Дніпропетровщини», – зазначила Інна Медяник.
Про відкриття консульства у Дніпрі позитивно відгукнулися і столичні урядники. Так голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина розповіла, що установа має вивести на новий рівень процес залучення студентів з Казахстану до навчання в Україні.

«Залучення іноземних студентів - це і потужні вливання в економіку України, і розвиток геополітичної співпраці, що для нас є дуже важливою темою, і обмін культурними цінностями. Усі розвинені країни світу докладають максимум зусиль, аби іноземна молодь їхала до них на навчання. Це ті інвестиції, які потом можна буде використовувати задля розвитку та вдосконалення наших закладів освіти», – сказала Юлія Гришина.
Консульство Республіки Казахстан, яке відкрили у Дніпрі, - вже четверте в Україні. Його посадовці назвали містком, котрий поможе налагодити потужну взаємодію Казахстану та України. Серед пріоритетних питань – міжрегіональні контакти, культурні обміни, розробка освітніх програм для максимального розвитку наукового потенціалу.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Мыздобул  (07.07.21 13:42): Учиться в украинских вузах, где даже украинцы не хотят учиться, ибо, кроме взяток, атм ничему не научат... Казахи жгут... Відповісти | З цитатою
В Днепре  (07.07.21 12:19): Янина Мерило-2, а 1 - гражданка! Эстонии ! , но при этом общественный деятель Украины , занимающий должности в гос учреждениях. В этом и есть прогресс сегодняшнего дня. Відповісти | З цитатою
Почетный консул  (07.07.21 12:15): Республики Казахстан в Днепре с истинно казахскими именем и фамилией. Відповісти | З цитатою
Ч  (07.07.21 10:49): Завуалированно, через Казахстан и Нурсултана, дружественный России? Типа, поцелуйте меня в затылок. Зачем? Ну вы же, начали издалека! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті