Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
14:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Старих Кодаках «з нуля» зводять дитсадок на 80 місць

У Старих Кодаках «з нуля» зводять дитсадок на 80 місць

Триває будівництво першого у Старих Кодаках дитсадка.

У розпалі – оздоблювальні роботи на першому поверсі. На другому підрядникам лишились останні штрихи. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині реконструюємо та будуємо «з нуля» дитсадки. Усе – аби дошкільнята проводили час не у сірих застарілих будівлях. А в сучасних, яскравих та затишних», – сказав Валентин Резніченко.
На появу дитсадка у Старих Кодаках місцеві чекали не одне десятиліття, каже мама дворічного Вови Анна Ханбєрова. Дошкільного закладу у селі не було. Батькам доводилося возити малечу до Дніпра.

«Це дуже незручно – їхати треба щонайменше однією маршруткою у годину пік, – розповіла Анна Ханбєрова. – Вдячні, що нарешті діти зможуть піти до свого дитсадка – нового, чистого, гарного. Щодня спостерігаємо, як він змінюється. Для нас це «будівництво століття».
Нині у розпалі – внутрішні роботи. На першому поверсі шпаклюють стіни, укладають лінолеум, монтують стелю. Там будуть кімнати для двох груп, кабінет лікаря, харчоблок та пральня.

«Село молоде, багато дітей. Нарешті отримали такий подарунок – гарний, великий садочок, – сказала місцева мешканка Ольга Бондар. – А ще, дитсадок для села – це 30 нових робочих місць».
Майже готовий другий поверх. У адміністративних кабінетах та дитячих кімнатах роботи вже завершили. Підрядникам лишилось зробити стелю у коридорі та вдруге пофарбувати стіни.

Готова і велика зала для занять фізкультурою та музикою. Стелю обшили спеціальним гіпсокартоном – для кращої акустики.

«Заклад ще не відкрився, але вже перевищив усі сподівання. Суперовий дитсадок, я у захваті. У нього вкладено багато душі, – поділилася директорка дитсадка у Старих Кодаках «Перлинка» Світлана Коваленко. – До садочка вже записалися майже 60 дітей. Хочеться, щоб вони ходили сюди як на свято».
Дитсадок роблять доступним для дітей з інвалідністю. Для цього передбачили пандуси, окремі санвузли на обох поверхах. А ще – ліфт-підйомник.

На подвір’ї вже уклали асфальт. На черзі – монтаж спортивного та ігрового майданчиків.

Дитсадок зводять за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті