Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпрянка Ірина Караган, яка підкорила Еверест, на зустрічі з Борисом Філатовим показала прапор міста, з яким була на вершині

Дніпрянка Ірина Караган, яка підкорила Еверест, на зустрічі з Борисом Філатовим показала прапор міста, з яким була на вершині

Ірина Караган має майже 30 років досвіду підкорення гір. Свого першого восьмитисячника, найвищої вершини земної кулі – Евересту, жінка дісталася 23 травня о восьмій ранку та пробула там близько 20 хвилин. Вона стала першою дніпрянкою та четвертою в Україні жінкою, котра підкорила цю висоту.

«Коли я піднімалася, для мене було важливо, що я не женуся за рекордами. Що я можу саме займатися спортом», – розповідає пані Ірина. Експедицію, яка тривала загалом 50 днів, вона розпочала у свій день народження. «Я готувалася рік. Підіймалася на інші вершини. Це була акліматизація, поступовий набір висоти. Я бігала, відвідувала спортзал, гребні тренажери, плавання. Загалом – циклічні тренування. Кожна вершина вимагає своєї підготовки», – розповідає підкорювачка Евересту.

У квітні альпіністка разом із командою прилетіла в Катманду, а потім у маленьке містечко в горах – Лукла. Звідки починається шлях до базового табору, що розташований на висоті 5,3 тис. м. На цій висоті Ірина Караган прожила місяць. За її словами, запорука успіху у такій непростій справі не лише хороша команда, гід та системна підготовка, а й підтримка рідних:

«Коли я сказала, що збираюся на Еверест, мене запитали, чи не з’їхала я з глузду. Та ніхто не відраджував. Навіть мама. І це було дуже важливо, що близькі підтримували мене. Це дуже допомагало там, у горах».

Наприкінці травня команда відправилися на саму вершину Евересту – долаючи лавини і сильний вітер, швидкість якого сягала 35-40 км/год. Альпіністка зізнається: розуміла всю відповідальність, адже Еверест забрав не одне життя.

«Але це було невимовне щастя від того, що я тут – на вершині світу».

Вітаючи пані Ірину з неабияким спортивним досягненням, мер Дніпра Борис Філатов запевнив, що йому відомі всі труднощі, з якими стикаються підкорювачі гір – від складнощів, пов’язаних з пандемією, до суворих погодних умов. Адже у ту пору року температура на вершині сягає 20°-30° нижче нуля.

«Безумовно, це велике особисте досягнення для кожного альпініста. Та це важливо і для міста – коли дніпрянка вперше підкорила найвищу вершину на планеті. Чудово, що Ірина розуміла – вона уродженка саме нашого славного міста на Дніпрі, а тому взяла із собою на вершину прапор нашої територіальної громади», – сказав Борис Філатов.








Gorod.dp.ua на Facebook.


юю  (16.06.21 11:55): И это важно и для города – когда днепрянка впервые покорила самую высокую вершину на планете. И смех и грех! Очень важно для города... Какого города? В чем важность и польза? Відповісти | З цитатою
Инженер  (16.06.21 11:17): Город тонет, с флагом попозже, руководство показало всю свою беспомощность и непрофессионализм. Відповісти | З цитатою
Василий  (15.06.21 23:17): А Боря знает хоть, где этот Эверест находится? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Злой  (15.06.21 22:52): О ливнёвке думать надо или о том что покрытие на Европейской площади отваливается!
А он о Эвересте 😒
Відповісти | З цитатою
Вопрос  (15.06.21 17:02): Это же сколько нужно мани чтобы туда слазить? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Риелтор  (15.06.21 15:17): Борух такой мимишный тут.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті