Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
10:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У 2020 році 108 дітей-сиріт із Дніпропетровщини придбали квартири державним коштом

У 2020 році 108 дітей-сиріт із Дніпропетровщини придбали квартири державним коштом

Цьогоріч власне житло отримали 108 дітей-сиріт із Дніпропетровської області. Квартири придбали коштом державної субвенції, виділеної у 2019-му.

Щороку із держбюджету виділяють кошти на забезпечення житлом дітей-сиріт. У 2019-му на грошові компенсації для 137 хлопців та дівчат передбачили 56,5 млн грн. Нині свої квартири вже придбала 121 молода людина, віком від 16 до 23 років. З них 13 минулоріч і 108 – в 2020-му. Обирати власні квадратні метри дітям, позбавленим батьківського піклування, допомагали соціальні фахівці.

Купили квартири діти-сироти з Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Марганця, Нікополя, Новомосковська, Павлограда, Покрова, Синельникового та більшості районів області. Розмір грошової компенсації – від 300 до 623 тис грн. Суму вираховують за спеціальною формулою. Беруть до уваги вартість квадратного метра житла, кількість мешканців у населеному пункті, наявність у дитини-сироти інвалідності.

Кошти в порядку черги розподіляє обласна комісія, створена Дніпропетровською ОДА. До неї входять представники служби у справах дітей та інших структурних підрозділів облдержадміністрації. У 2019 році гроші виділялись пропорційно до потреби міст, районів та об’єднаних територіальних громад. Далі кошти надходили на особисті рахунки дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (30.10.20 17:11): вы. кому. завидуете. детям. без. родителей. у.р.о.д.ы. Відповісти | З цитатою
Пиар наше все  (30.10.20 13:36): Ну раз сиротами ткнули, тогда хотелось бы видеть ещё отчёт о получении жилья работниками нашего белого дома, как было решено на последней сессии. Сколько, где, почем. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
cahbe  (30.10.20 13:10): А сколько детей с родителями могут себе купить квартиру? Как вариант в 17 нужно подавать документы на отьём родительских прав - очень выгодно. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті