Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
14:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кіберполіція викрила співмешканців у незаконному оформленні онлайн-кредитів на інших громадян

Кіберполіція викрила співмешканців у незаконному оформленні онлайн-кредитів на інших громадян

Фігуранти телефонували громадянам і видавали себе за представників мобільного оператора. У розмові зловмисники випитували персональні дані, за допомоги яких надалі оформлювали кредити. За такі дії парі загрожує до п’яти років ув’язнення.

Співробітники кіберполіції в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Покровського відділу поліції, під процесуальним керівництвом Криворізької місцевої прокуратури, викрили двох осіб у майнових злочинах.

Кіберполіція встановила, що двоє жителів Кривого Рогу, віком 31 та 32 роки, займалися оформленням онлайн-кредитів, використовуючи персональні дані інших людей.

Необхідну інформацію фігуранти дізнавалися у телефонних розмовах із потенційними «жертвами». Зловмисники представлялися працівниками мобільного оператора і казали, що нібито тестують зв'язок. Далі вони просили назвати особисті дані та вказати код із СМС. Цю інформацію надалі використовували для оформлення онлайн-кредитів.

В оселі зловмисників правоохоронці провели обшук. В якості речових доказів вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки та документи на оформлення кредитних договорів. Усе вилучене направлено на проведення відповідних експертиз.

Наразі остаточна сума збитків встановлюється.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам, - позбавлення волі на строк до п’яти років. Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу фігурантам. Досудове розслідування триває.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Павел Днепр  (01.09.20 22:59): Тут ЖИДель Кривого Рога всю страну в долги загнал взяв кредит и украв до копейки в отличие от предшественников которые хоть народу на еду кредитных денег оставляли а они про какие то жалкие копейки. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
та вы шо???  (01.09.20 19:47): Квартал-95 тоже повязали? а то они тут недавно взяли кредит МВФ для латания дыр бюджета как результат их бездарного управления, а отдавать всем жителям страны
Или будет как с карантином? - Консттуционный суд принял решение о неконституционности принимаемых решений, а Разумков заявил, что не нужно искать виноватых, случилось то, что случилось и всё
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті