Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
12:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Волейболістки кам’янського «Прометею» продовжують свою переможну ходу

Волейболістки кам’янського «Прометею» продовжують свою переможну ходу

Домашній тур проти “Орбіти” ознаменувався для команди з Кам'янського восьмою перемогою поспіль, враховуючи чемпіонат і Кубок України.

Так, “Прометей” взяв три очки й у другому матчі проти запоріжанок, втім, на фоні вчорашньої зустрічі гра наших волейболісток здавалася не надто впевненою. Але повторюсь, що лише на фоні першого поєдинку: сьогодні підопічні Андрія Романовича не віддали діючому віце-чемпіону жодного сету, а в заключному відрізку протистояння гості насилу дісталися позначки в 15 балів.

Господарки майданчика першими повели в рахунку. Ангеліна Мірчева, яка останнім часом демонструє досить стабільну та впевнену гру, відзначилась ейсом. Далі Катерина Дудник виконала планер - м’яч впав прямо перед гравцем “Орбіти” - 4:1. Упевнений початок “Прометея” аж ніяк не знітив запоріжанок, і дуже скоро останні вже лідирували - 6:8.

Після того, як “зв’язуючі” обох команд обмінялися вдалими діями на сітці (9:11), у підопічних Гарія Єгіазарова запрацював блок. До речі, сьогодні вони перевершили нас за цим показником (7 проти 9). Подача Анни Харчинської в зону конфлікту призвела до непорозуміння між Катериною Дудник та Вікторією Дельрос - рахунок для «червоно-білих» став зовсім катастрофічним - 9:14.

Андрій Романович взяв перерву, яка була вже другою для його колективу в першій партії. На щастя, вона пішла на користь нашим волейболісткам - 12:14. Згодом свої тайм-аути використав і наставник гостей, адже «Прометей» вирівняв своє положення. Дар’я Дрозд дезорієнтувала запоріжанок, навмисно промахнувшись по м’ячу, який насправді адресувався Лайзі Фігейреду. Діагональна закінчила розіграш блок-аутом - 17:16.

Певний відрізок сету обидві команди йшли нога в ногу - 20:19. Згодом уже вкотре в цьому сезоні Мірчева виграла єдиноборство на сітці - 21:19. «Орбіта» підсіла психологічно, а кам’янчанки тим часом вже заробили сет-бол, який реалізувала кращий снайпер цього поєдинку Діана Карпець - 25:20.

«Прометей» впевнено почав і другу партію - 4:0. Гарій Єгіазаров вирішив скористатися невеличкою перервою, щоб пояснити своїм підопічним, як потрібно діяти проти лідера Суперліги. Настанови спеціаліста спрацювали і його команда відквитала три пункти.

Наступний хід був за Андрієм Васильовичем: замість бразилійки на майданчику з’явилася Анна Єфременко. Як потім на післяматчевій прес-конференції пояснив сам головний тренер господарок, дана заміна була вимушеною, адже Лайза в цій зустрічі діяла не найкращим чином і часто помилялася.

У більшій половині другої партії були “гойдалки” - 9:10, 11:10, 14:14. Але зрештою чаша вагів схилилася все-таки на нашу користь. Подвійний блок двох Діан - Карпець і Франкевич - виявився вдалим. Через декілька розіграшів догравальниця завдала точного удару по лінії та виконала блок-аут - це дозволило “червоно-білим” відірватися від опоненток - 20:16. Після такого спурту кам’янчанок гості до тями так прийти й не змогли - 25:19.

Стартові хвилини третього сету нагадували два попередніх, але суттєва відмінність між ними була в тому, що цього разу ініціативу запоріжанкам ніхто віддавати не збирався. Ліберо “Орбіти” Вікторія Ніколайчук не встигла скластися, щоб відреагувати на гармату Дудник - 9:4. Порадувала вболівальників і наш капітан ейсом - 12:5.

Гості намагалися повернутися до гри, проте мало вірилося в те, що вони зможуть це зробити. Навпаки, діло йшло до розгрому - 18:9. Недовго довелося мучитися суперницям, адже вже скоро Катерина Дудник реалізувала матч-бол - 25:15. Дві впевнені перемоги над діючим віце-чемпіоном України – гарний початок другого кола для підопічних Андрія Романовича.

«Прометей»: Дудник, Карпець, Дрозд (к), Горбаченко, Дельрос (л), Дуденок, Мірчева, Єфременко, Франкевич, Фігуейредо, Лофф Да Сілва, Напалкова. Тренер - Андрій Романович.

«Орбіта-ЗНУ»: Демишина, Лучко, Луценко, Луханіна, Грицуняк (к), Ніколайчук (л), Харчинська, Матвійчук, Пугач, Савченко, Олійник. Тренер – Гарій Єгіазаров.

Судді: Іванов Олег (Київ) - Паєвський Володимир (Харків).

Тривалість матчу: 63 хв. (21+23+19).

Набрані очки: 75-54 (40-23 – атака, 7-9 – блок, 6-5 – ейси, 22-17 – помилки суперника).

Кращі снайпери: Дудник (16) – Луханіна (9).

25 січня. Кам'янське. СК «Прометей». Глядачі: 650.

27 січня відбулося жеребкування Кубка України з волейболу серед жіночих команд, за результатами якого сформувалися дві півфінальні пари. Так, СК «Прометей» зустрінеться з «Хіміком», а «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» поміряється силами з «Галичанкою-ТНЕУ-Гадз». Час та місце проведення матчів стануть відомі пізніше.

Перший півфінал: «Хімік» - СК «Прометей»;

Другий півфінал: «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» – «Галичанка-ТНЕУ-Гадз».

Відзначимо, що переможці вищевказаних пар в очному протистоянні й визначать володаря Кубка України. Невдахи півфіналів зіграють поєдинок за третє місце.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті