Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 27 сентября 2024
02:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дни славянской письменности и культуры

Дни славянской письменности и культуры
gov.cap.ru
Робочу нараду по підготовці та проведенню в області Днів слов’янської писемності і культури провів голова обласної ради Юрій Вілкул. У нараді взяли участь народний депутат України Олег Царьов, представники духовенства, закладів культури, працівники обласної ради та облдержадміністрації.

Вшанування пам’яті просвітителів слов’ян, творців слов’янської азбуки, проповідників християнства Святих Кирила та Мефодія відбувається протягом майже 150 років. День слов’янської писемності і культури, який припадає на день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, відзначається на теренах Болгарії, Чехії, Словаччини, Македонії, Білорусі та Росії як церковно-державні свята. Україна до цього переліку приєдналася п’ять років тому – у вересні 2004-го.

Починаючи з ХІІ століття святкування дня рівноапостольних просвітителів Кирила і Мефодія проходить 11 травня. Тому саме у цей день за ініціативою організаторів свята у всіх містах та районах області пройдуть конкурси-диктанти з української та російської мови „Слов’янська буковиця”.

В рамках Днів слов’янської писемності і культури на Дніпропетровщині будуть проведені „круглі столи”, науково-практичні конференції. Урочистості відбудуться 21-22 травня у приміщенні Дніпропетровського театру ім. Горького. 23-24 травня заплановано Хресну ходу та Молебень на честь святих рівноапостольних Кирила та Мефодія.

Учасники наради висловили численні пропозиції та побажання, щоб зробити свято дійсно яскравим і насиченим. Зокрема, на думку голови обласної ради, до участі в ньому треба залучити усіх представників слов’янських громад, представлених на Дніпропетровщині. Свої національні традиції можуть продемонструвати болгари, білоруси, чехи, словаки, росіяни й серби, які проживають на території регіону.

Дні слов’янської писемності і культури, на переконання організаторів свята, повинні сприяти об’єднанню усіх націй і народностей, поширенню консолідації, миру і взаєморозуміння в Україні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


kjhl  (23.04.09 13:13): Вообче то по русски нужно писать "славянской", культурные вы наши... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте