Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Більше діджиталізації та нові стажування: молодь Дніпра розповіла Борису Філатову про враження від цілого дня роботи у міськраді

|«« «« »» »»|

6 грудня, у День місцевого самоврядування, у мерії Дніпра п’ятнадцятеро школярів і студентів приміряли на себе професію посадовців. Із самого ранку молодь пліч-о-пліч працювала із керівниками департаментів і управлінь міськради.

Наприкінці робочого дня про свої зауваження та відкриття «нові співробітники» розповіли міському голові Борису Філатову.

Серед основних пропозицій – зменшити обіг паперової документації і наступного разу організувати одноденне стажування також і для мера.

«У подальшому потрібен колективний формат. Ми його продумаємо. Гадаю, що до наступного Дня місцевого самоврядування ви зможете також побути зі мною та побачити, як і які проблеми доводиться вирішувати. Для мене це – не новий формат. Він часто зустрічається, зокрема, в журналістиці. Це дозволяє суттєво змінити свою думку стосовно не лише державної служби, а й людини, яка тебе приймає», – сказав Борис Філатов.
Під час зустрічі він також показав, як виглядає робота мера – на прикладі телефонних перемовин із людиною щодо забудови однієї з ділянок у Дніпрі.

Щоб дізнатися, як усе працює насправді, молодь долучили до інспекцій з розміщення реклами і паркування на вулицях, перевірки якості доріг, роботи ковзанки і трамвайного депо. А ще – показували, як виглядає організаційний бік спортивних чемпіонатів і що відбувається під час патрулювання міських парків екіпажами «Муніципальної варти».

Студент Дніпровської медичної академії Євген Шевцов вивчав особливості роботи департаменту охорони здоров’я. Хлопця цікавив перебіг медичної реформи і те, як місто опікується поліклініками та лікарнями:

«Мені показали, яку колосальну масу коштів і скільки сил витрачає міська рада. І державних коштів, на жаль, мало, тож міська рада повинна їх знаходити».
Водночас Євген переконаний: людям варто розуміти, що все дійсно змінюється.
«Вони звинувачують міську раду, але я бачу, що міська рада робить усе у кожній лікарні. У той час, як закупівля обладнання – це с
отні мільйонів гривень. Та люди цим не цікавляться, тож це треба доносити до них», – зазначив студент. Разом з цим, важливим для себе студенти називають досвід роботи у департаменті інноваційних технологій. Адже тут для молодих розробників дають можливість реалізувати свої проєкти та знайти підтримку для власних винаходів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Житель  (13.12.19 07:31): А рассказали как откаты заносят, как переговоры ведутся вне кабинета, как бюджет пилится, как украсть первый миллион!!)))? Покажите статистику - выполненных работ по обращению граждан!? Відповісти | З цитатою
Иван  (09.12.19 09:45): Главное сделать лицо поумнее и детям лапши навешать. А то, что общаги разрушаются, корпуса ВУЗов не отапливаются, дети гибнут на пожарах - ну то такое. Відповісти | З цитатою
.  (07.12.19 15:53): Хорошее дело, главное - больше одного дня не практиковать: детки сейчас сообразительные, сразу прикинут - что к чему и схемки вскроют и нарисуют вместо восторженных отзывов... :) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті