Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Роздільне сортування сміття – в облраді вирішували проблему побутових відходів

Роздільне сортування сміття – в облраді вирішували проблему побутових відходів

Питання правильної утилізації сміття, його транспортування, переробка твердих побутових відходів(ТПВ), впровадження ефективних технологій – це те, що турбує сьогодні кожну країну у світі. Для України та Дніпропетровської області, зокрема, тема поводження з ТПВ стоїть дуже гостро і становить велику частину національної програми покращення стану екології.

Тільки взаємодія трикутнику «влада-бізнес-громади» може надати позитивний результат у вирішенні проблем з твердими побутовими відходами. Тож сьогодні в обласній раді зібрались лідери ОТГ, бізнесмени, експерти, керівництво обласної влади.

В результаті дискусії підприємства, які працюють на ринку вторинної сировини, запропонували громадам реальні бізнес-моделі. Від останніх, в свою чергу, необхідна відповідна інфраструктура у вигляді сортувальних баків для роздільного збирання сміття та проведення інформаційної кампанії серед населення.

Було вирішено створити профільні робочі групи (бізнес і ОТГ), які вивчатимуть ринок сировини на місцях; внести необхідні доповнення до обласної екологічної програми, аби питання переробки сміття стало більш пріоритетним завданням; сформувати єдиний регіональний план дій; розвивати інфраструктуру для сортування сміття.

У підсумку голова обласної ради Гліб Пригунов запевнив усі сторони, що обласна рада підтримає відповідні ініціативи і сприятиме в необхідних процесах:

«Я погоджуюсь із тим, що сортувати сміття повинно бути модно для кожної людини. Зараз бізнес та ОТГ налагоджують спільний діалог. В області вже є успішні приклади співпраці – це Слобожанська ОТГ, яка займається сортуванням сміття. Це ДТЕК Дніпрообленерго, яка окремо збирає відходи і передає на утилізацію. Крок за кроком ми запроваджуємо нові технології і разом покращуємо стан навколишнього середовища».
Gorod.dp.ua на Facebook.


Плазма/пиролиз  (27.09.19 09:57): А почему переработку плазмой/пиролизом не проводить, как в Германии, Японии, Израиле, США? Спасибо. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 5
Лида  (26.09.19 20:28): С 4 - х утра идёт сортировка в мусорных бочках. Различные люди берут себе пластик и т.д. Сортировка народная работает успешно уже давно!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
666  (26.09.19 19:07): Они на улицу выходили? Для большинства слишком сложно это все. Відповісти | З цитатою
уа  (26.09.19 18:43): для наших граждан часто даже попасть мусорным пакетом в бак - сверхзадача, а вы про сортировку.. Відповісти | З цитатою
Алина  (26.09.19 18:11): значительную часть мусора можно растворять сильными кислотами: серной, азотной, хлорной Відповісти | З цитатою | Обговорення: 5
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті