Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
00:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровська лікарня №4 отримала унікальний для області мобільний мамограф

|«« «« »» »»|

У дніпровській міській лікарні №4 з’явився перший в області пересувний мамограф. Його медзакладу передала Дніпропетровська облдержадміністрація.

На апараті працюватимуть двоє лікарів. Вони прийматимуть пацієнток навіть у найвіддаленіших районах Дніпра. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.
«Мешканці Дніпропетровщини мають отримувати медичні послуги в найкращих умовах із сучасним обладнанням. За чотири роки закупили для лікарень регіону майже 400 одиниць техніки. Це і ангіографи, і томографи, і апарати штучної вентиляції легень. Тепер передали мобільний мамограф міській клінічній лікарні №4 у Дніпрі», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.
Мамограф, що з’явився у дніпровській лікарні №4, – унікальний для Дніпропетровщини. До того ж, спільного українсько-японського виробництва.
«І в обласних, і в районних лікарнях Дніпропетровщини є мамографи. Але вони стаціонарні. Цей мамограф – єдиний в області пересувний. Для нас було принципово важливо зробити його мобільним. Щоб медики приїхали до людей, які чомусь не йдуть на обстеження», – сказала директорка департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Будяк.
Лікарі кажуть, попит на мамографію завжди був величезним. На стаціонарному апараті, що, наприклад, працює у лікарні №4, за день приймають щонайменше 25 пацієнток.
«Будь-яка жінка, старша 35-ти років, повинна обстежуватися на мамографі. Адже патології молочної залози – на першому місці серед онкологічних захворювань, – пояснив головний лікар міської лікарні №4 Костянтин Чебанов. – Жінки мають взяти за правило проходити мамографію. А це можливо лише тоді, коли обстеження доступне. Тепер так і буде».
На апараті працюватимуть двоє лікарів – онколог та мамолог. За годину вони прийматимуть трьох-чотирьох пацієнток. «Важливо пам’ятати, що при виявленні патологій на ранніх стадіях майже 100% онкологічних захворювань виліковні. Для їх ефективної діагностики потрібна цифрова техніка. Скринінг на ній – детальніший та точніший. І ось цей апарат – цифровий. Завдяки йому помітні навіть найменші відхилення від норми», – прокоментував лікар-онколог Віктор Завізіон. Обстеження на пересувному мамографі – безкоштовне. Про графік роботи апарату пацієнток повідомлятимуть заздалегідь.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Robocha str  (28.06.19 22:36): Да, как по мне, лучший губер за всю историю области. Планку он поднял, следующему Губеру, нужно будет соответствовать. Интересно, кого Зе сможет предложить нам чтобы соответствовал... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті