Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Випускники Дніпропетровщини уже всьоме вальсували на фесті Dnepr Valse

|«« «« »» »»|

Вальс не просто на шкільному подвір’ї, а на Фестивальному причалі Дніпра. Станцювати його мали змогу учасники фестивалю Dnepr Valse-2019. За право повальсувати на біс боролися майже півсотні шкіл регіону.

«Щороку на останній дзвоник випускники готують вальс. Діти вкладають у танець душу й серце. Пропонуємо зняти його на відео та надіслати на обласний конкурс Dnepr Valse. Цьогоріч до нього долучилися майже півсотні шкіл не тільки Дніпра, а й інших населених пунктів регіону. З них сім вийшли у фінал. Плюс запросили учнів трьох шкіл з найяскравішими вальсами», – зазначив заступник начальника управління молоді та спорту Дніпропетровської ОДА Владислав Яцук.
Щоб взяти участь у конкурсі, треба було зняти шкільний вальс на камеру викласти в Youtube й надіслати посилання організаторам.

Вимога до ролика – гарна якість у кадрі мав добре проглядатися танцювальний майданчик.

Спочатку учасників оцінювали користувачі соцмереж. Більше лайків – більше шансів потрапити у фінал.

«Це не просто фестиваль вальсів, а фестиваль краси, молодості та позитивних емоцій. З кожним роком коло його учасників шириться. У випускників неабияка зацікавленість, адже вони мають можливість ще раз, на біс, станцювати свій шкільний вальс. Він – наче підсумок їхнього дитинства», – розказала одна із засновниць конкурсу Антоніна Колповська.
За кількістю онлайн-голосів у фінал вийшли сім кращих вальсів.

Серед них – і танець дніпровської школи №53.

«Ми ще 1 вересня вирішили, що будемо брати участь у фестивалі Dnepr Valse. І одразу почали готуватися. Спочатку відточували рухи, потім – під музику. Фінальне відео на конкурс монтували власноруч. Намагалися вкласти в цю справу якомога більше душі», – розказали випускниці Дарина Сафронова та Марія Яшаєва.
Молодість і грація. Мить, яка закарбується назавжди. Підтримати випускників прийшли друзі та рідні.
«Тримаю кулаки за сина Романа. Він, мабуть, менше нервує, ніж я», – сказала мати Юлія Приходько.
Просто неба на набережній Дніпра кружляли пари із Дніпра, Кам’янського та Павлограда.
«Ми приїхали з Павлограда. У нас випускаються три класи – це майже 70 учнів. Тому підготували масштабний танець. Виконати все синхронно не так вже й просто. Але в нас гарний хореограф і йому вдалося нас зорганізувати», – розказали випускники павлоградської школи №19.
Презентували свою танцювальну майстерність і випускники дніпровської школи №137.
«Спочатку танцювали вальс на останньому дзвонику. Вийшло гарно. Вирішили заявити про себе на фесті. Наше відео лайкнули 330 людей – і ось ми тут, у фіналі. Танець нам ставила суперова хореографиня. Сподіваємося на перемогу», – поділилися випускники Олександр Браташ і Діана Галкіна.
Шкільний вальс – останній крок у доросле життя – перший.
«У нас не так багато пар, тому брали технікою, складними перестановками. Є елементи, які довго відточували. Горда за них», – сказала хореографиня Вікторія Приймак, яка ставила танець учням 137-ї школи.
Таким було останнє слово незалежного журі.

Переможцям у подарунок – телевізор. Вони залишать його школі: на згадку про випуск-2019.

Усім іншим учасникам – приємні сюрпризи: портативні колонки, радіосистеми з мікрофонами та крісла-мішки.

Обласне танцювальне свято Дніпропетровська ОДА влаштувала вже всьоме.

Готуйтеся до Dnepr Valse-2020.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Елена  (17.06.19 22:12): А вальс теперь в кроссовках танцуют? Слабо на каблуках? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті