Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрилася виставка живопису молодих художників регіону

|«« «« »» »»|

Від реалізму до імпресіонізму. У Дніпрі відкрилася виставка робіт молодих митців області Dnipropetrovsk Region Art Fest. На огляд – близько 120 картин від сорока художників.

У Музеї українського живопису в Дніпрі – чимало відвідувачів. Містяни прийшли на відкриття виставки живопису молодих художників регіону.

«У 2018 році ми вперше провели виставку робіт молодих митців області Dnipropetrovsk Region Art Fest. Чимало художників «зазвучали» й були «почуті» публікою. Проект був настільки успішним, що не лишилося сумнівів – другому фестивалю бути. Ми щасливі, що митці презентують свої роботи та спілкуються між собою», – розповіла радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

На огляд публіки – близько 150 робіт. Їх презентували 40 авторів до 35 років.

«Завжди приємно спілкуватися з молодими митцями. Деякі з них дійсно вражають: вони неординарні, вони інакше бачать світ, вони шукають нові форми вираження, нову «мову» мистецтва», – сказала куратор проекту, мистецтвознавець Людмила Тверська.

Усі роботи – різні та індивідуальні. Від реалізму до імпресіонізму. Деякі митці взагалі працюють у власній авторській манері.

Андріана Кошова з Павлограда творить акрилом.

«Малюю від душі. На полотні відображаю пережиті емоції. Приємно бачити свою картину на виставці. Для мене показати власну роботу людям – це відвертість. Рада, що наважилася, адже у картин має бути глядач», – висловилася Андріана.

Дніпрянка Катерина Заблоцька малює скільки себе пам'ятає. Вона працювала в різних стилях, але в душу запала техніка китайська туш. Навіть на футболці дівчини – нестандартний принт. Це – її власна картина.

«Цей стиль дозволяє розвиватися, він магічний. Щоб створити картину тушшю, спочатку треба сконцентруватися та продумати композицію, а потім зробити перший мазок», – розказала Катерина.

Атмосфера – творча: перфоманси, обмін думками, дотик до мистецтва.

Антон Вишневський працює олією на полотні. Його роботи – абстрактні. Кожна – із власною філософією.

«Позаду мене картина «Ловець часу». Вона символізує те, що потрібно вміти розпоряджатися часом та насолоджуватися моментом. Кожна деталь картини та кожен мазок – значимі», – пояснив художник.

Картини експонуватимуть до 19 червня за адресою: пл. Троїцька 5а. Вхід – вільний.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті