Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
21:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина – один з лідерів агропромисловості України

Дніпропетровщина – один з лідерів агропромисловості України

За підсумками 2018 року виробництво валової продукції в усіх категоріях господарств області за 2018 рік в порівнянні з 2017 роком складає 102,5%.

За словами голови обласної ради Гліба Пригунова: «Дніпропетровщина - єдина область в Україні, яка протягом 4 років збільшує валове виробництво сільськогосподарської продукції. Великий внесок у розвиток агрокомплексу сьогодні роблять наші об’єднані громади, засновуючи нові господарства, залучаючи бізнес та інвесторів на свої території!».
Зараз на Дніпропетровщині активно функціонують чотири молочарських кооперативи: СОК "Добробут Андріївки", СОК "Первоцвіт", СОК "Молочна ріка", СОК "П’ятихатське Євромолоко" та зерновий СОК "Зерновий", всі вони об’єдналися у Кооперативне об’єднання Господар, яке налічує близько 900 дрібних та середніх виробників.

До цієї ініціативи за останні три роки долучаються кооперативи з інших областей (Запорізька, Полтавська, Кіровоградська, Херсонська), які виявили бажання вступити в об’єднання для вирішення спільних проблем.

Інвестиції у сільське господарство – це один із головних напрямків економічного зростання для України. Про це нещодавно заявив на своїй сторінці у Фейсбук Президент Петро Порошенко:

«Минулого року Україна зібрала 70 млн тонн зерна. Завдяки новітнім технологіям Україна у десятці виробників зерна у світі і в трійці найбільших експортерів».
Також у минулому році у Дніпропетровській області з’явився перший ягідний кооператив. Він сьогодні успішно працює у Могилівській об’єднаній територіальній громаді. Вирощують малину, полуницю, смородину, агрус, виноград та навіть плодові саджанці.

У кооперативі працює 12 підприємців, а загальна ягідна площа - 30 гектарів. Фермери розповідають, що кооперація дозволяє розширити ринки збуту і виходити на торговельні мережі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті