Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
08:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обласна рада виділила 1 200 000 гривень для довгожителів Дніпропетровщини

Обласна рада виділила 1 200 000 гривень для довгожителів Дніпропетровщини

Для них кожен новий день – це маленьке життя. 2018-й в Україні зустрічають майже 7 тисяч довгожителів, яким понад 100 років.

Зокрема, у Дніпропетровській області мешкає 62 довгожителі. Найстарша з них – жінка з Кам’янського Зінаїда Терентіївна Федченко. У липні цього року їй виповнилося 108!

Соціальні стипендії з обласного бюджету ці люди отримують щомісяця. Також вони користуються пільгами учасників або інвалідів війни, якщо мають такий статус.

Для порівняння у Японії кількість людей віком більше 100 років сягнула 60 тисяч осіб. Кількість довгожителів у країні щороку збільшується. Середня тривалість життя там - 85 років.

Статистика говорить, що тривалість життя українців, хоч і трохи зросла, але не досягає рівня розвинутих країн Европи. Також соціологи зазначають велику різницю між чоловіками та жінками, 67 та 77 років відповідно.

В обласній раді переконані, що до покращення цих показників необхідно підходити комплексно, адже питання тривалості життя – це не тільки здорова їжа та спорт, а й підвищення рівня медичного обслуговування, питання екології, соціальна політика. Саме тому облрада розбудовує систему еко-моніторингу області, підтримує розвиток телемедицини, втілює медичну реформу у сільській місцевості.

Зокрема, у 2019 році заплановано будівництво 18 амбулаторій на суму 58 000 000 гривень.

Голова обласної ради Гліб Пригунов зауважує:

«У прийнятому бюджеті 2019 року є багато пунктів, які стосуються соціально-незахищених верств населення. Матеріальна підтримка виділена для малозабезпечених, сім’ям загиблих військових, інвалідам та ветеранам, чорнобильцям та іншим. З року в рік ми працюємо над вдосконаленням системи соцзахисту, охорони здоров’я, збільшуємо бюджет на ці сфери».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті