Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 21 вересня 2024
01:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За три роки до Дніпра випустили понад 4 млн мальків

За три роки до Дніпра випустили понад 4 млн мальків

У 2018 році до Дніпра випустили майже 1,7 млн мальків. У ріку відправили коропів, товстолобиків та білих амурів. Так головну водну артерію Дніпропетровщини очищують від зелених водоростей.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«За завданням Президента України Петра Порошенка реалізуємо на Дніпропетровщині масштабні екологічні проекти, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Головна водна артерія нашої області щороку потерпає від цвітіння водоростей. Тому з 2016 року втілюємо Програму відновлення біологічного режиму Дніпра. Робимо акцент на системному очищенні ріки за допомогою зариблення».
Щоб врятувати Дніпро від цвітіння та застою, до ріки випускають мальків. Риба харчується водоростями і у такий спосіб фільтрує та очищує воду. За три роки до річки відправили вже понад 4 млн мальків.

За підрахунками науковців, загалом для очищення Дніпра знадобиться 9 мільйонів мальків. Їх планують випустити у річку до 2025 року – це передбачено програмою.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті