Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Поліція викрила групу шахраїв, які продавали неіснуючі дитячі меблі в «Instagram»

Поліція викрила групу шахраїв, які продавали неіснуючі дитячі меблі в «Instagram»

Всього зловмисники ошукали понад 150 осіб із різних регіонів України та заволоділи їх коштами на суму більше 600 тисяч гривень. Наразі діяльність онлайн магазину Alive House припинено. Поліція встановлює усіх осіб, які постраждали від дій зловмисників.

Певні особи з метою шахрайського заволодіння грошовими коштами створили групу в соціальній мережі «Instagram», в якій активно рекламували неіснуючі товари, створювали позитивні відгуки «вдячних» покупців та пропонували подивитись готові вироби в меблевих магазинах Харкова.

Замовники переводили в якості передплати на банківські картки зловмисників грошові кошти в розмірі 50 % від вартості меблів та протягом двох місяців чекали на виконання замовлення. По закінченню строків обурені покупці вимагали поставки товару. Однак, адміністратор магазину затягував момент відкриття істини та звернення ошуканих громадян до правоохоронних органів, пояснюючи затримки у виготовлені виробничими проблемами, обіцяв поставити ліжка через тиждень, два, місяць. Задля маскування слідів шахрайства особи змінювали номери мобільних телефонів. Розуміючи, що потерпілі все-таки звертаються до органів поліції, шахраї змінили адресу мешкання.

За результатами проведеного комплексу слідчих та розшукових дій із використанням сучасних інформаційних технологій поліцейські отримали безперечні докази злочинної діяльності групи. Її організатору – 31-річний харків’янці - повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Також вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників групи та встановлення всіх епізодів їх злочинної діяльності.

На даний час повністю задокументовано 10 фактів шахрайства, встановлюються потерпілі. Поліція просить ошуканих громадян звертатися за телефонами 102, 70-59-300, 700-03-29, 093-120-60-61.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Олдскульщик  (03.08.18 13:42): Уже и в Инстаграме торгуют? Отстал я от жизни ))) Хотя как-то и не тянет за таким успевать...
А предоплата 50% непонятно кому не увидев в реале за что - это вообще выше моего понимания.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті