Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як виявити сонячний удар та надати першу допомогу постраждалому

Як виявити сонячний удар та надати першу допомогу постраждалому

Головний біль, слабкість, нудота та навіть втрати свідомості. Все це наслідки сонячного удару, який легко отримати у спеку.

Як його розпізнати та надати першу допомогу, розповіли в департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Кожен по різному сприймає спеку. У групі ризику – малі діти, літні люди, ті, у кого є зайва вага або захворювання серцево-судинної системи. Але берегтися потрібно всім. Найперше носити головний убір – саме через дію сонячних променів на непокриту голову виникає сонячний удар. А ще – обмежити прогулянки в середині дня, коли найбільш спекотно, обирати легкий одяг з натуральних тканин світлого кольору, відмовитися від алкоголю та пити багато води», - наголосили в департаменті.

Серед симптомів сонячного удару – постійна нудота, сильний головний біль, дезорієнтація, висока температура тіла, втрата свідомості. У важчих випадках – судоми та м'язові спазми.

За перших же симптомів сонячного удару слід викликати швидку. Доки лікарі їдуть, потрібно охолодити постраждалого – перевести його в тінь, звільнити від тісного одягу, напоїти прохолодною водою, обгорнути вологою тканиною, прикласти до голови холодний компрес. Якщо людина втратила свідомість – дати понюхати нашатирний спирт.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Какой еще нашатырный спирт?!  (12.07.18 20:06): Его при солнечном/тепловом ударе категорически нельзя. он расширяет сосуды, а при тепловом ударе они уже и так слишком расширены Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті