Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Для сільських шкіл Дніпропетровщини придбали ще 11 нових автобусів

|«« «« »» »»|

Шкільний автопарк Дніпропетровщини поповнили ще 11 нових автобусів. Сучасні машини підвозитимуть до навчальних закладів дітей та педагогів з віддалених сіл області. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Створити комфортний простір для навчання дітей як у містах, так і у селах області, - зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. - Аби діти отримували освіту у сучасних умовах, капітально ремонтуємо школи по всій Дніпропетровщині. Аби діставалися на уроки безпечно – оновлюємо автопарк. За три роки придбали понад 90 шкільних автобусів. Сьогодні чергове поповнення – ще 11 новеньких машин».

Нові автобуси українського виробництва – комфортні та безпечні. У них – м'які крісла, обмежувачі швидкості, додаткові люки, гучний зв'язок та «тривожні кнопки» виклику водія. Є місця для рюкзаків та спортивних сумок. Автотранспорт обладнаний кондиціонерами, салон можна опалювати незалежно від того, чи працює двигун.

Автобуси відповідають стандарту «Євро-5», тобто вони максимально екологічні.

«До нашої школи приїжджають близько 140 учнів із 6 сусідніх населених пунктів. Автобус у нас один, і той старенький – йому вже 14 років. Підвозити дітей доводиться групами, тож вони нерідко запізнюються на заняття, - розповіла директор Криничанської школи №2 Тетяна Сербін. – Новий автобус вирішить цю проблему. Дітям буде зручно, тож дуже чекаємо на поповнення автопарку».

Окрім Криничанської, шкільні автобуси отримають Божедарівська, Солонянська, Мирівська, Святовасилівська, Карпівська та інші громади області.

«У планах – і надалі розширювати автопарк сільських навчальних закладів. Поступово маємо взагалі позбавитися старих машин для підвозу дітей до школи», - наголосив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

Загалом в області понад 400 шкільних автобусів, які підвозять більше 17 тисяч дітей та педагогів. Це 100% від потреби.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Имя любимое мое  (01.06.18 10:28): Ура, новые пригородные маршрутки. Даже надпись "школьный" чиновников не остановит. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті