Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
07:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Бал «Мужність і грація» від ДніпроОДА вже вчетверте зібрав АТОвців і волонтерів

|«« «« »» »»|

Бал «Мужність і грація» від ДніпроОДА вже вчетверте зібрав АТОвців і волонтерів. У холі обласного театру опери й балету кружляли майже 20 пар.

У весняній танцювальній програмі – класика й латина. Хореографічна традиція збережеться й надалі, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині демобілізовані бійці відновлюють свої сили не тільки в санаторіях та реабілітаційних центрах, а й на майстер-класах, спортивних турнірах. Уже четвертий рік поспіль проводимо для АТОвців і волонтерів бал «Мужність і грація». Хлопцям та дівчатам до вподоби арт-терапія танцями. Чекаємо на відкриття п'ятого танцювального сезону вже у грудні», – зазначив Валентин Резніченко.

На паркеті обласного театру опери й балету – гаряче. То АТОвці й волонтери мають наміри стерти не одну пару взуття на весняному балу «Мужність і грація»-2018. Четвертий хореографічний сезон відкрито!

Не пропустили жодного балу Тетяна та Ігор Кінахи кажуть, танці так надихнули їх, що репетирували навіть на автобусних зупинках.

«Приємно зустріти тут однодумців. Танці – це ще один інтерес, який нас об'єднує. Ми із задоволенням ходимо на кожний бал. Сподіваємося, так буде й надалі», – сказав Ігор.

«Атмосфера неперевершена! До того ж це гарна реабілітація для бійців і волонтерів. Якщо бали будуть тривати й далі, неодмінно братимемо участь», – запевнила Тетяна.

Фахівці запевняють: танці – чудова можливість висловити цілу гаму емоції мовою тіла. Головне для виплеску почуттів – вдало підібраний танок. У весняному танцювальному «меню» – романтичний вальс, пристрасне танго, запальний ча-ча-ча, ексцентрична сальса, стильний блюз. Спокійним до душі класика, темпераментним – латина. Що саме розучувати на бал, кожна пара визначала самостійно.

Волонтерська родина Наталія та Ігор Булгаріни спочатку тільки споглядали, як танцюють інші, а потім і самі поринули в танцювальний вир. Позитивний ефект від танців відчувають уже другий сезон.

«Спершу боялися, що не знайдемо часу для репетицій. Та все-таки ризикнули. І ось вже вдруге танцюємо на балу», – розказала Наталія.

«Танці – це здорово! Вони надихають та омолоджують», – поділився Ігор.

Група підтримки танцюристів – рідні, друзі, знайомі.

Танці єднають серця. Волонтерка Ірина Литвинова та АТОвець Сергій Лебеденко раніше були партнерами по танцю, тепер – чоловік і дружина.

Для гостей – виступи дитячих колективів, етномотиви на барабанах, ігри, майстер-класи.

Долати внутрішні проблеми за допомогою танцю вчив психотерапевт Сергій Молчанов. За його словами, тут немає суворо встановлених правил та рухів. Самовираженню – повна свобода.

«Кожний бал відрізняється за сценарієм. Цього разу вперше – майстер-клас з танцювальної терапії, – розказала координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка. – Бал – позитивний захід, до якого учасники ретельно готуються, на який з нетерпінням чекають. Якщо свято танцю продовжується, значить воно потрібне».

Наповнював залу мажорними ритмами військовий оркестр ОК «Схід».

Море щирих усмішок зафіксовано у фото-зоні.

Уже позаду два різдвяні бали і один – весняний. Перший пройшов наприкінці 2016-го.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті