Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА пройшов тренінг з емоційного вигорання для волонтерів

|«« «« »» »»|

З чого починається допомога іншим? У ДніпроОДА пройшов психологічний тренінг для волонтерів. Як зарадити емоційному вигоранню – розповів психотерапевт Максим Чечот.

Зустріч із членом Української спілки психотерапевтів організувала ДніпроОДА.

«Бажаючих потрапити на такий тренінг – чимало, адже в області багато волонтерів, а тема – актуальна. Проте психотерапевт не може працювати з великими групами. Зважаючи на це, проводитимемо декілька зустрічей. Наступна – у лютому. Дату та час оголосимо завчасно, реєструватися можна у нашому Центрі», – розповіла координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Емоційне вигорання – актуальна тема для волонтерів, АТОвців та їхніх рідних, зазначив тренер Максим Чечот.

«Психологи радять раз на півроку «зупинятися», щоб почути себе. Адже у повсякденних справах люди часто забувають про власні потреби. Моя порада – не працюйте «на кістках», тобто, якщо відчуваєте втому – відпочиньте, не робіть щось через «не можу», «не хочу». Це погано відгукується на самопочутті та емоційному стані», – сказав він.

Дослухатися до порад та поділитися ними з іншими – приїхала волонтер з Павлограду Ганна Третяк.

«Не можна допомагати іншим, доки не допоможеш собі. Я це розумію, бо займаюся волонтерством із 2014-го. Нині завершила курси психологічної самопомочі від ДніпроОДА, приїхала на зустріч із психотерапевтом. Хочу поширювати досвід психологічної підтримки переселенців та АТОвців у рідному місті», – зазначила вона.

Учасниками тренінгу стали понад 40 людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті