Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
04:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вперше за чверть століття черговики у Слобожанському отримають ключі від нових квартир

|«« «« »» »»|

На місці колишнього пустиря – сучасна дев'ятиповерхівка. У Слобожанському за новітніми енергозберігаючими технологіями зводять житловий будинок. Ключі від понад ста одно-, дво- та трикімнатних квартир отримають черговики – мешканці селища.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Цьогоріч вперше за понад чверть сторіччя в області зводять «з нуля» соціальне житло. Це стало можливим завдяки успішній децентралізації. Бюджети громад зростають, і у них з'являється можливість розвивати власну інфраструктуру – будувати дитсадки та житлові будинки, – зазначив Валентин Резніченко. – Слобожанська громада – чудовий приклад успіху реформи. Там на місті колишнього пустиря зводять цілий мікрорайон. Вже працює новий дитячий садочок, на черзі – житловий будинок і спорткомплекс».

Багатоповерхівку на два під'їзди зводять обласним та місцевим коштом. Нині вже будують 3-й і 4-й поверхи у різних секціях. В кожний під'їзд підвели комунікації.

«Дуже вдячний облдержадміністрації за підтримку, – зазначив голова Слобожанської селищної ради Іван Камінський. – Нині понад дві сотні мешканців Слобожанського стоять у черзі на житло. Тому будинок на 106 квартир – чудова підмога».

Під час будівництва використовують сучасні енергозберігаючі технології. Згодом утеплять покрівлю та фасад, встановлять енергозберігаючі вікна. У кожній квартирі облаштують індивідуальне опалення. Технічний поверх, ліфти, сходи та підвал опалюватимуться тепловими насосами – їх встановлять на даху для кожного з під'їздів. Це дозволить зекономити тепло.

Квартири здадуть «під ключ». Зроблять внутрішнє оздоблення, встановлять газові котли та сантехніку.

На території облаштують дитячі майданчики з гойдалками. А ще – висадять кущі та дерева, заасфальтують доріжки.

Всі роботи підрядники планують завершити до кінця 2018-го.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті