Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині проходить тренінг з розвитку інклюзивної освіти

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині проходить триденний спеціалізований наставницький тренінг «Інклюзивний простір. Практичні кроки».

Це частина соціальної програми голови Благодійного Фонду Порошенка, дружини Президента України Марини Порошенко. Опановувати тонкощі освіти для особливих дітей приїхали педагоги із Київської, Рівненської, Херсонської та Харківської областей. Після повернення додому учасники тренінгу зможуть бути наставниками у своїх регіонах.

«У школах Дніпропетровщини створюємо комфортні умови для дітей, які мають особливі потреби. Загалом в області вже майже 150 інклюзивних навчальних закладів, які відвідують близько 480 особливих учнів, - зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. – Недарма для проведення тренінгу обрали саме Петриківську школу. Цьогоріч завдяки децентралізації, навчальний заклад реконструювали, там відкрили першу в Україні ресурсну кімнату. Це спеціально облаштований клас, де особливі діти навчаються за індивідуальною програмою та разом з корекційним педагогом набувають повсякденних навичок».

Опановувати тонкощі освіти для особливих дітей до Петриківської школи приїхали майже півсотні педагогів, психологів, представників відділів освіти із Київської, Рівненської, Херсонської та Харківської областей. Ці регіони – учасники проекту соціальної програми Марини Порошенко «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Освітяни відвідали ресурсну кімнату, медіатеку, оновлені навчальні кабінети Петриківської школи. 

За словами Марини Порошенко, мета таких тренінгів – допомогти освітянам опанувати тематику, надати практичні знання в напрямках нормативно-правової бази, шляхів пошуку і надходження фінансування, поділитися успішним досвідом ефективної взаємодії між органами влади та всіма дотичними структурами.

«У Петриківці ми бачимо дійсно сучасну школу з вільним доступом до навчання для усіх дітей. Тут є найнеобхідніші умови для всебічного розвитку особливих учнів. Учасники тренінгу фотографували буквально кожен свій крок, бо в їх регіонах такої школи немає», - розповіла начальник відділу спеціальної освіти Міністерства освіти та науки України Тетяна Симоненко.

На зустріч запросили міжнародних тренерів – практиків із Фонду Lumos, які мають досвід у здійсненні комплексної оцінки розвитку малечі та наданні корекційних послуг дітям з особливими освітніми потребами. Учасники тренінгу дізналися про зміни в законодавстві щодо інклюзивної освіти, нові можливості її розвитку, навчилися складати індивідуальні програми для особливих дітей.

«Цей тренінг дає розуміння, як працює інклюзивна освіта в нашій країні та за кордоном. У нас в Херсоні вже п'ять років працює такий вид навчання, але колеги мають більше досвіду», - розповіла учасниця тренінгу, асистент вчителя в інклюзивному класі Катерина Калин.

Нові знання учасники тренінгу застосують у навчальних закладах своїх областей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


PR  (10.11.17 19:00): Петро хочет на второй срок. Хотеть не вредно. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті