Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Річка Заплавка в Магдалинівському районі знову стане повноводною

Річка Заплавка в Магдалинівському районі знову стане повноводною

У селі Гупалівка Магдалинівського району розчищують річку Заплавка. Наразі вже привели до ладу понад півтора кілометри водної артерії.

Про це розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«За завданням Президента України Петра Порошенка покращуємо екологічний стан Дніпропетровщини. Розчищуємо річки, проводимо їх зариблення, ліквідуємо підтоплення. Цьогоріч реалізуємо близько 20-ти масштабних екопроектів по всій області», - зауважив Валентин Резніченко.
Річка Заплавка в селі Гупалівка Магдалинівського району майже повністю заросла очеретом, течія зупинилася. Городи місцевих, які знаходяться біля берега, щовесни підтоплювало.

«Раніше тут була риба, карасі великі – кілограм-півтора, щуки… Ходив рибалити. А як річка замулилася –вся риба зникла», - пригадує мешканець села Гупалівка Богдан Макеїчев.
Тепер річку розчищують. Від очерету вже звільнили більше, ніж півтора кілометра річки, витягли понад 20 тисяч кубометрів мулу.

«Після розчистки в селі буде значно краще: річка стане повноводною, не буде очерету, який перетворився на бур’яни… Біля Заплавки облаштують комфортні зони відпочинку, відродиться флора і фауна», - розповіла гупалівський сільський голова Наталія Сільман.
Роботи на Заплавці планують завершити наступного року. Загалом мають привести до ладу близько семи кілометрів річки. У майбутньому планують розчистити й інші притоки Орілі та створити на цій території Національний природний парк «Орільський».






Gorod.dp.ua на Facebook.


Елена  (30.11.17 13:38): Мокрую Суру тоже почистили, теперь у реки три русла а воды нет Відповісти | З цитатою
Ага  (13.11.17 08:34): Кильчень уже почистили, 11 км., упорно найти не могу эти 11 км. В реке за год было четыре мора рыбы, вода воняет, что канализация и не потому что заилена, фактор человеческой деятельности ... Відповісти | З цитатою
алекс  (10.11.17 19:00): отмывка денег в нагрлую ширина должна минимум 6-8 метров.
нужен земсноряд.
Відповісти | З цитатою
Сеня  (10.11.17 17:43): Про земснаряд - нет не слышали...

Миниэкскаваторами прорыли траншею и называют этот "экопроект" чисткой! ))
Весь камыш и очерет остался с двух сторон канавы!
Через пару лет все будет как было и даже хуже.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті