Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
01:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З питною водою будуть близько 700 родин Вакулівської об'єднаної громади

З питною водою будуть близько 700 родин Вакулівської об'єднаної громади

Цьогоріч вісім сіл Вакулівської об'єднаної тергромади отримають питну воду. Тут збудували водовід, нині прокладають розвідні мережі.

Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Реформа децентралізації Президента України Петра Порошенка дала громадам нове життя. Вони отримати ресурс на реалізацію довгоочікуваних проектів. Нарешті ремонтуються дороги, освітлюються вулиці, прокладаються водоводи – і все це навіть у найменших селах, – розповів Валентин Резніченко. – Цьогоріч, зокрема, в області будують та реконструюють 13 водоводів. З питною водою будуть майже 20 тисяч селян, у яких її раніше не було».

Новий водовід у Вакулівській об'єднаній громаді забезпечить водою вісім сіл, у яких мешкають близько 700 родин. Будівельники вже проклали 12 кілометрів труб, нині працюють над розвідними мережами, розповів голова Вакулівської об'єднаної тергромади Артур Шевцов.

«Новий водовід допомогла збудувати команда губернатора. Розвідні ж мережі робимо за грантові кошти – їх виграли в україно-швейцарському проекті з підтримки децентралізації», – зазначив він.

Першими воду отримають жителі Новоолексіївки. Решту сіл підключать до кінця року.

«У нас питної води не було, користувалися привозною, та вона дорога. Економили кожну краплинку. Тепер можна буде здійснити мрії – збудувати баню та купити пральну машинку», – розповіла мешканка Новоолексіївки Лідія Михайлець.

«Дуже вдячні за те, що збудували водовід. Нарешті наше село буде з водою. Не дочекаюся, коли зможу напитися води прямо з-під крану», – поділився мешканець Новоолексіївки Микола Коваль.

За останні два роки в регіоні збудували та відремонтували 41 водовід – водою забезпечили близько 300 тисяч мешканців.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті